Г2-фаровете се бъзикат

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
firevint
Автомобил:
Двигател:

Г2-фаровете се бъзикат

Мнениеот firevint » Пет 06 апр 2007 11:07

здравейте колеги.Когато фаровете светят на къси-няма проблем.Когато дръпна лостчето да превключа на дълги, преди да е щракнало/когато все едно само премигам/осветява по -силно от колкото когато щракне и останат на дълги.Дано ме разбрахте.Поучава се, че имам светлини на три степени.Какъв може да е проблема, че да не свети най-силно, когато включа дългите за постоянно?

Потребителски аватар
Mapoka
Автомобил: 1992 VW Vento
Двигател: 1.8 ABS

Мнениеот Mapoka » Пет 06 апр 2007 11:20

Аз имам подобен проблем на Вентото. Като мръдна лоста светва по-силно (дългите само) при май е от самия превлкючвател къси/дълги. Ами така се получава фаровете са без релета и се получават загуби на напрежение=по-слаби фарове.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пет 06 апр 2007 11:34

Няма никакъв проблем бре. Просто при превключването може да има момент в който светат и късите, и дългите заедно, :idea: затова така ви се струва. :roll:

Потребителски аватар
spirof
Автомобил: Audi A4 B5
Двигател: ADR 1998
Контакти:

Мнениеот spirof » Пет 06 апр 2007 11:46

според мен проблема е следния
получава се пад на напрежение в контактите на самия ключ
нормално е понеже има износване
решението е нов ключ,или поставянето на допълнителни релета
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=2835

Потребителски аватар
feb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот feb » Пет 06 апр 2007 13:21

black` написа:Няма никакъв проблем бре. Просто при превключването може да има момент в който светат и късите, и дългите заедно, :idea: затова така ви се струва. :roll:

Те това е!
Когато само присветкваш с дългите, преди да превключиш, късите още светят! :)

Потребителски аватар
Jousi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jousi » Пет 06 апр 2007 13:42

feb написа:
black` написа:Няма никакъв проблем бре. Просто при превключването може да има момент в който светат и късите, и дългите заедно, :idea: затова така ви се струва. :roll:

Те това е!
Когато само присветкваш с дългите, преди да превключиш, късите още светят! :)

:да:

Потребителски аватар
Mapoka
Автомобил: 1992 VW Vento
Двигател: 1.8 ABS

Мнениеот Mapoka » Пет 06 апр 2007 16:57

Има огромна разлика в едновременната работа на двете светлини и този момет на лоста за светлините за който говорим. Не става дума за светкавицата. При леко мръдване на лоста контакта става по добър. Мерил съм напрежението се покачва с около 0.5-0.7V. Като сложим и загубите в проводниците ето ти 12.2-12.4V(това е при мен) на фаровете при акумолатор 14.2-14.5. Релетата са добро и евтино (ако се вземат такива от лада) решение (особенноако се слагат крушки 100/80W)

Потребителски аватар
feb
Автомобил:
Двигател:

Re: Г2-фаровете се бъзикат

Мнениеот feb » Съб 07 апр 2007 10:18

Mapoka написа:Има огромна разлика в едновременната работа на двете светлини и този момет на лоста за светлините за който говорим. Не става дума за светкавицата. При леко мръдване на лоста контакта става по добър. Мерил съм напрежението се покачва с около 0.5-0.7V. Като сложим и загубите в проводниците ето ти 12.2-12.4V(това е при мен) на фаровете при акумолатор 14.2-14.5. Релетата са добро и евтино (ако се вземат такива от лада) решение (особенноако се слагат крушки 100/80W)

Аз говоря за и отговарям на това:
firevint написа:здравейте колеги.Когато фаровете светят на къси-няма проблем.Когато дръпна лостчето да превключа на дълги, преди да е щракнало/когато все едно само премигам/осветява по -силно от колкото когато щракне и останат на дълги.Дано ме разбрахте.Поучава се, че имам светлини на три степени.Какъв може да е проблема, че да не свети най-силно, когато включа дългите за постоянно?

Смятам че говорим точно за "светкавицата".
Ама ти щом си имаш научен труд по твоя въпрос и говориш за друго...

Последна промяна от feb на Съб 07 апр 2007 18:47, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 07 апр 2007 17:40

black` написа:Просто при превключването може да има момент в който светат и късите, и дългите заедно, :idea: затова така ви се струва. :roll:

Не, не ни се струва! :(
Мерих с уреда. Защщото и аз го имам същия проблем.
Това си е точно от изхабяването на контактите на превключвателя. Скоро смятам да се отърва от тези проблемации... правя си реленца, ама мисля да вградя и DRL в обща система, та за това се бавя.

Потребителски аватар
Bany_89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bany_89 » Съб 07 апр 2007 22:45

тва е така защото когато все едно присветка6 се вкл и късите и дългите светлини и за тва свети малко по силно :stll think: : само VW

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Нед 08 апр 2007 0:20

Дори да задържиш лоста в междинното положение - късите продължават да светят ... нормално си е .
само ме е яд че не може да продължат да светят така много ме кефи как се вижда в тоз момент :twisted:

Потребителски аватар
firevint
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот firevint » Нед 08 апр 2007 11:30

radotom написа:
black` написа:Просто при превключването може да има момент в който светат и късите, и дългите заедно, :idea: затова така ви се струва. :roll:

Не, не ни се струва! :(
Мерих с уреда. Защщото и аз го имам същия проблем.
Това си е точно от изхабяването на контактите на превключвателя. Скоро смятам да се отърва от тези проблемации... правя си реленца, ама мисля да вградя и DRL в обща система, та за това се бавя.

колега, можеш ли да ми кажеш какви реленца и къде и как се слагат и връзват

Потребителски аватар
feb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот feb » Нед 08 апр 2007 14:01

Pavcho2 написа:Дори да задържиш лоста в междинното положение - късите продължават да светят ... нормално си е .
само ме е яд че не може да продължат да светят така много ме кефи как се вижда в тоз момент :twisted:

Нали се сещаш обаче, какво се случва в този момент с крушките и инсталацията? ;-)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”