Проблем след дъждовете

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Проблем след дъждовете

Мнениеот bomber » Вто 22 май 2007 15:14

Значи на празен ход оборотите са си стабилни,обаче при движение и натискане на педала на газта се едно няма мощност и придърпва леко, а и много бавно набира.Ако съм натиснал повече педала на газта(едвам набира) и го оттпусна,колата за секунда ускорява :cry:
Какво може да и е станало :( Карах я така към 50 км и не се оправи,та мисълта ми е ако е имало нещо мокро е изсъхнало.

Потребителски аватар
Commander_Keen
Автомобил: Golf 2
Двигател: RH 88 Auto
Контакти:

Мнениеот Commander_Keen » Вто 22 май 2007 15:43

Хм...да ти кажа и аз имах такъв проблем на голфа,ама изгоря преди да установя от къде идва... :lol: Обаче мога да ти кажа,че наистина има нещо мокро и 100% не е изсъхнало...шот при мен като го понапече 2-3 дни слънце след дъжд и се оправяше...Обаче уви не успях да разбера от къде...Зачисти всички кабелни обувки да не са клеясали случайно и провери кабелите на делкото...тва ми идва на ум... :?

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Вто 22 май 2007 21:09

На кое да зачистя кабелните обувки :wink:

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Вто 22 май 2007 21:23

Провери си дистрибуторната капачка да не е влажна и палеца.Също подсуши си и високоволтовите кабели.

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Вто 22 май 2007 21:39

Всичко е сухо :roll:

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Вто 22 май 2007 21:42

А с кой карбуратор си ?

Потребителски аватар
Jerom
Автомобил: Golf II
Двигател: RF
Контакти:

Мнениеот Jerom » Вто 22 май 2007 22:07

Имаш мокър кабел за високото.Свали кабели и делко и изсуши всичко .Наблегни на лулите.Също така почисти и бубината :wink:

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Вто 22 май 2007 22:19

sashobas написа:А с кой карбуратор си ?

С 2ЕЕ-най-добрия :heeeavy metal

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Вто 22 май 2007 22:21

Там нали знаеш ,че е малко по сложно с електрониките виж огледай и него възел но все си мисля за кабели и капачка .

Потребителски аватар
lamer4e
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lamer4e » Вто 22 май 2007 22:24

аз до преди малко имах тоз проблем съшия но след това даже спря и да пали след час и половина опити запали на място се форсира колата , обаче как се кача и тръгна на някаде веднага губи мошност и гасне след това пак яко въртене е запали работи 2 часа на място и за сега няма проблеми
П.П.
Поздрави

kokovas
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kokovas » Вто 22 май 2007 22:52

мойта го прави това след всеки дъжд(също е 1.6 карбуратор).......а веднъж и въобще не щя да запали...гумата в-у дистрибуторната капачка ми се беше напоила с вода и един майстор взе един нож и я махна....сега също го прави но много рядко.....в(ера пак ми го направи тоя номер...свалих капачката и хубаво я подсуших(въпреки че видимо не беше влажна...после я запалих.....но затова пък днес колата започна да се форсира сама и на място и в движение...и то здраво да се форсира,на бая високи обороти.....не знам какво стана.....

Потребителски аватар
salamaleikum
Автомобил:
Двигател:

Колеги и аз имам проблем с паленето

Мнениеот salamaleikum » Вто 22 май 2007 23:16

След големия дъжд два дена не бях карал голфа 1.6 карбуратор 1989година работеше си нормално преди но след тия порои въобще не ще да пали чистих свещите подсушавах в извадено положение въртя на стартер като съм ги сложил на капака на клапаните за да има маса правят си искра.Но не мога да преценя дали е достатъчно силна искрата свещите са нови.Къде може да е проблема може ли да е в електронния модул на запалването който се намира под чистачките въпреки че миналата година пак след яко дъждове ми го направи този номер и го смених но не беше от него.Възможно ли е делкото да се е навлажнило въпреки че видимо не е мокро от вътрешната страна :)

kokovas
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Колеги и аз имам проблем с паленето

Мнениеот kokovas » Вто 22 май 2007 23:28

salamaleikum написа:След големия дъжд два дена не бях карал голфа 1.6 карбуратор 1989година работеше си нормално преди но след тия порои въобще не ще да пали чистих свещите подсушавах в извадено положение въртя на стартер като съм ги сложил на капака на клапаните за да има маса правят си искра.Но не мога да преценя дали е достатъчно силна искрата свещите са нови.Къде може да е проблема може ли да е в електронния модул на запалването който се намира под чистачките въпреки че миналата година пак след яко дъждове ми го направи този номер и го смених но не беше от него.Възможно ли е делкото да се е навлажнило въпреки че видимо не е мокро от вътрешната страна :)

и моя е също 89-та година.......те са с някакъв електронен карбуратор...т.е. има компютър.....да не би той да ни прави номера във влагата?????

Потребителски аватар
salamaleikum
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот salamaleikum » Сря 23 май 2007 6:58

Коледа затова и аз пиша никаква идея си нямам.

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Сря 23 май 2007 7:42

Най-вероятно е от хубавия карб :?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”