Трябва ми помощ за Балкан 50 кубика

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Jogo_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jogo_1 » Пет 06 юли 2007 14:49

Баце незнаеш с какво се захващаш, като малък бръмчах с подобно по три пъти на вечер се му правех нещо, цяла чанта със свещи си разкарвах с мене, не се захващай с глупости, търси некъв скутер.

Потребителски аватар
reinhard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот reinhard » Пет 06 юли 2007 14:50

Jogo_1 написа:търси некъв скутер.

Това ти е играта

Потребителски аватар
Dare_Devil
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dare_Devil » Пет 06 юли 2007 15:43

Както вече писах - няма пари за скутер. Освен балканче няма какво друго да взема за тези пари, с които разполагам.

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Пет 06 юли 2007 15:48

Dare_Devil написа:Както вече писах - няма пари за скутер. Освен балканче няма какво друго да взема за тези пари, с които разполагам.

ЕМИ успех тогава - ти си си направил сметката, с каквото можем ще се опитаме да бъдем полезни :D

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Пет 06 юли 2007 15:51

Ако не е тайна за какви пари ще го вземеш тоз звяр на зверовете???
Искам после снимка на звяра :lol: :lol: :lol:
Докато карах балкана на комшията един друг комшия се беше заканил да ме гърми с пушката.
Казвам го само за да знаеш рисковете които поемаш :wink:

Потребителски аватар
Wish_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Wish_Master » Пет 06 юли 2007 15:58

По-добре някой разбрицано скутерче за 100лв, отколкото балканче за 40. Карам на село едно от времето на баща ми и често се чупи нещо. Добре че доста от възрастните хора също карат балканчета, та се намират резервни части. Колкото и да е запазено и колкото и да е поддържано, това е доста доста стара машина, да не говорим за шума който издава :)

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Пет 06 юли 2007 16:07

ANNIHILATOR написа:Ако не е тайна за какви пари ще го вземеш тоз звяр на зверовете???
Искам после снимка на звяра :lol: :lol: :lol:
Докато карах балкана на комшията един друг комшия се беше заканил да ме гърми с пушката.
Казвам го само за да знаеш рисковете които поемаш :wink:

И мене циганките на село ме кълняха, ама аз се нервирах и свалях ауспуха и ставаше + 1кон и + много децибели :lol:

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BuGmaN » Съб 07 юли 2007 8:49

Балкана е добра машина, но ако си има всичко и е в допустимите за износване граници, но повечето не са, освен това са пипани от хора дето не знаят за какво става въпрос и от там имат лоша репутация, иначе върви повече от Симсон и е по-стабилно от болшинството скутери, има си и фиксатор на скоростите, но малко хора могат да го регулират и го махат. За София ще ти е по лесно, ако му сложиш мигачи, че там са отвикнали да им правят знаци с ръце и ще имаш проблеми... :wink:

Потребителски аватар
mr_bush
Автомобил: Vw Transporter T6
Двигател: 2016

Мнениеот mr_bush » Съб 07 юли 2007 15:55

Еми добре ще е за предвижване :!:
Аз имам Garelli 50cc много съм доволен от него с педали е ама има доста вървеж за моторче с педали :!: Сега даже съм го приготвил за боядисване :!: От 4-5 години съм му собственик :!: :)

Потребителски аватар
Dare_Devil
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dare_Devil » Съб 07 юли 2007 20:14

Звяра вече е мой:)
Имам обаче няколко проблема с него. Първият проблем е, че е без документи. Как стоят нещата с регистрацията в този случай? Вторият проблем е, че не пали. Според продавача лулата на свещта била за смяна. Смених я, но не искаше да запали. Поразглобих и се оказа, че кабеляка е откачен от централната клема под седалката. Нямах идея как да навържа кабелите, затова ги свързах по цветове. В резултат започна да подава импулс към свещта (проверих го по болезнения начин - с ръка), но пак не пали. След това забелязах, че не дърпа бензин, прегледах карбуратора и като го продухах се оправи. Все още обаче не пали... Това, което не знам е дали свещта е наред, но поне до нея ток отива.

Потребителски аватар
mr_bush
Автомобил: Vw Transporter T6
Двигател: 2016

Мнениеот mr_bush » Съб 07 юли 2007 20:42

Честито да ти е :!: :)
Значи с документите няма да се оправиш много добре :!: Препоръчвам ти да си намериш от някаде фактура попълваш я и го регистрираш по фактура :!: Нозависи дали вече е бил регистриран в България, ако е бил - това с регистрацията става почти невъзможно :!:
За паленето провери /изчисти/ карбуратора, виж маркуча за бензина, свеща може да е зацапала /задължително трябжа да я провериш, аз лично ти предлагам да си вземеш нова :!: / :)

Потребителски аватар
CRX Racing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CRX Racing » Съб 07 юли 2007 21:14

Виж и магнета дали ти е наред...

olumfri
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот olumfri » Съб 07 юли 2007 21:40

Колега значи вързани ли са ти правилно кабелите.Ако искаш пробвай директно значи зеления кабел който идва от чукчето го връзваш към 1 а червения вържи към 15 на бобината и трябва да запали.Може да си ги вързал неправилно и получава само импулси.
П.С Цифрите ги има като обозначения на бобината от гледаш как да ги свържеш.

Потребителски аватар
fast_t
Автомобил: VW Corrado G60 1992
Двигател: PG

Мнениеот fast_t » Съб 07 юли 2007 23:59

Колега, да ти е честит дзвера! Надявам се да се оправят проблемите с паленето. Ама не знам дали знаеш една поговорка, създадена от собственици на такива моторчета. Тя гласи: "Ток има да те прибие, бензин има да те удави, ама пак не пали". Така че при тях е малко трудно откриваем проблема.

olumfri
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот olumfri » Нед 08 юли 2007 1:02

fast_t написа:Колега, да ти е честит дзвера! Надявам се да се оправят проблемите с паленето. Ама не знам дали знаеш една поговорка, създадена от собственици на такива моторчета. Тя гласи: "Ток има да те прибие, бензин има да те удави, ама пак не пали". Така че при тях е малко трудно откриваем проблема.

Ами колега тя поговорката важи за такива които не знаят какво да търсят аз си знам след зверско каране като угасне , мокри свещта има си ток правя центровката и се оправя . :lol:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”