Какво се случва с бензин А92 ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
joro801
Автомобил: GOLF 4 1.9 TDI
Двигател:

Мнениеот joro801 » Пон 23 юли 2007 22:25

за тва братя ръчкайте 100 октана и резачките полудяват :twisted: :twisted: :twisted:

Потребителски аватар
maiz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maiz » Вто 24 юли 2007 7:49

joro801 написа:за тва братя ръчкайте 100 октана и резачките полудяват :twisted: :twisted: :twisted:
:да:

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Вто 24 юли 2007 9:23

Yonata написа:connor cane
Не се подигравай със соц-возилата те си избутаха едно-две поколения. :twisted:
И впрочем ги карат с А-95, имаме една служебна ЛАДА която я ползваме за магаре. И си върви супер с 95. :shock
Kолега, явно съм бил разбран неправилно. Даже и за секунда не съм си и помислял да се бъзикам със соц-возилата. Навремето това си бяха коли - някои от тях още се държат в движение, а са на 20-25, та и повече години. Лада например за времето си е била нелоша кола, даже доста прилична.
Вчера като зареждах едно трабантче си сипваше 95 - верно 92 го няма никъде вече - питах бензинджията - от 2-3 месеца тотално е спрян. :wink:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 24 юли 2007 10:21

connor cane написа:Вчера като зареждах едно трабантче си сипваше 95

Учудващо е при тая ниска степен на компресия, дето е при Трабант и Варбург колко голямо значение оказва октановото число на бензина... :roll: С А86 така ми детонираше.. И прегряваше...

Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChernoGTI » Вто 24 юли 2007 10:35

maiz написа:
joro801 написа:за тва братя ръчкайте 100 октана и резачките полудяват :twisted: :twisted: :twisted:
:да:

има разлика от към вървене и икономия ....тъй че вече само 100 окт.

ila
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ila » Вто 24 юли 2007 11:23

Докато го имаше официално карах предимно с А92. Не усещах никава разлика с А95. Вече не зареждам А92 защото не съм сигурен в качеството му от апокрифните бензиностанций. Иначе нищо не ми е чукало, детонаций и тем подобни. Дърпаше си нормално и разхода беше същия.

ikonoma
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ikonoma » Вто 24 юли 2007 11:36

ila написа:Докато го имаше официално карах предимно с А92. Не усещах никава разлика с А95.

Прав си колега! Ефекта от високото октаново число е по-скоро психологически. То характеризира детонационната устойчивост на бензина и не е свързано с калоричността му, т.е вървенето.

Иначе 92 се внася от чужбина. В Нефтохим са го спрели от производство.

Потребителски аватар
joro801
Двигател:

Мнениеот joro801 » Вто 24 юли 2007 12:46

аз от както сипвам 100те октана , ако искате вярвайте , разхода ми падна с около 1.5л на 100км .

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 24 юли 2007 14:24

Вярваме ти! :lol: Поне аз.
Ама сега остава да си признаеш, че обичаш да даваш 'спарче' на машинката, кефи те, както си караш, изведнъж да скочиш на газта и да изчезнеш и не обичаш много-много някой да ти се мотка отпред. ;)
Лошо в това няма!
Като се изключи третото, за което не ми пука особенно, и аз обичам, както си карам с ... 80 на магистралата, например, да натисна педала, за да усетя ускорението до към 140-150 и после пак си отпускам. Ама точно тогава двигателя се претоварва. Почват да тракат аванси, да се лее гориво от дюзите и т.н.
С по-високооктановото гориво аванса не трака, от там ускорението си е достатъчно стабилно и съответно изливането от дюзите е по-малко! :dontknow:
Ето ти ключа от палатката ;) Нищо ново!

Потребителски аватар
joro801
Двигател:

Мнениеот joro801 » Вто 24 юли 2007 17:57

Глупости колегата , аз никога не си спарвам машинката :) , е чат се случва и това , но истината е , 4е наистина намалява разхода на горивото и върви перфектно , някви пишман майстори ми казаха , че като ми е моно двигателя , съм щял да го преебам с 100те октана , но за сега му няма нищо , а като му сипя 95 , все едно съм сипал 92 :( , така , 4е ако си искате здрав двигателя , не подценявайте бенза , много зависи и от него.

mitko_an
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitko_an » Вто 24 юли 2007 21:50

connor cane написа:Бре - че то ако 92 не се произвржда вече, ладите, москвичите и другите подобни соц-возила с 95 ли карат. Замислих се, защото на някои от тях заводско им дават даже 89 - а такова животно май отдавна нема.
С 95 ладите примерно направо ще излетят вертикално - ще зема да почна да се оглаждам за ниско прелитащи лади :lol: :lol: :lol:

Да колега с 95 карат но по рядко защото почти всички са на газ.Аз също бях с лада и като преминавах на бенз почти не отстъпваше на някои по стари модели западни коли

Потребителски аватар
kav4o
Автомобил: VW Golf MK2
Двигател: ABF 1988

Мнениеот kav4o » Сря 25 юли 2007 0:36

joro801 написа:Глупости колегата , аз никога не си спарвам машинката :) , е чат се случва и това , но истината е , 4е наистина намалява разхода на горивото и върви перфектно , някви пишман майстори ми казаха , че като ми е моно двигателя , съм щял да го преебам с 100те октана , но за сега му няма нищо , а като му сипя 95 , все едно съм сипал 92 :( , така , 4е ако си искате здрав двигателя , не подценявайте бенза , много зависи и от него.

Незнам поради ква причина при мен не съм забелязал голяма разлика в различните бензини,дали щото бракмата ми е карбуратор :? Все си мисля,че при вас е по-осезателно,дето сте моно и пълен инджекцион :)
Като карах само с омв съм слагал 92 и не усетих разлика с 95....
Сега на лука и сипах 98 и да ви кажа има малко разлика с 95-пак оттам.
Аз не мога да си обясня нещо друго как на лукойл 98 е 10 стотинки над 95,а на петрол е 20-25 стотинки над 95 :roll: :?

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Сря 25 юли 2007 6:22

Карал съм с Шел рейсинг,на ОМВ от скъпия,98 на Петрол,Лукойл и т.н.Голяма фрапираща разлика на скъпите от 95 не съм открил.По-скъпите бензини са една идея по-хубави и една идея по-калорични,затова разходът и ускорението са с леко подобрени показатели,но според мен на моя дръгел не си заслужава да наливам скъп биндзин.То аз си перкам на газ де.

Не знам как е направен двигателят на Голфа,но досега не съм чували усещал "тракане на аванс".Нещо,което не може да се каже за чудото на автомобилостроенето,което ми е служебна кола - Фиат Пунто,1,2 инж.95 му слагаме и авансчето постоянно притраква на ниски обороти+висока предавка.Италианска ралта.

Един път се обърках да налея 92 на старата кола,Форд моноинж.,беше някакъв малък ужас - изкара го от ауспуха,вода ли имаше в тоя бензин,не знам,ама го изхаби бързо и повече не си помислих да слагам пак 92.

Един клиент беше дошъл да си купува бенз.филтър за Опел,2000г.,след като го смени мина пак през магазина и каза,че не стария му филтър бил виновен,а горивото.Миришело на ацетон и изобщо не било бензин.Човекът е таксиджия и фирмата му ги задължава да сипват от треторазрядни бензиностанции....

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 25 юли 2007 7:29

на петрол първо го махнаха сега го върнаха пак...ква е тая шашма не знам....

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”