Голф 3 - пак за лампата за маслото

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
dimitars
Автомобил: Golf 3
Двигател: AEA

Голф 3 - пак за лампата за маслото

Мнениеот dimitars » Съб 28 юли 2007 14:45

Здравейте,
От няколко дни съм горд собственик на Голф 3 - АЕА - 1995. :D Проблемът е следния: След изминаване на около 30 км при 2100 оборота се задейства системата за ранно предупреждение. Изчел съм всички (или почти всички) теми за това във форума.Направил съм следните проверки -1. 15-20 минути след спиране белият датчик (за високо налягане) се задейства при 1500 оборота. 2. Веднага след спиране същият се задейства при 2100 оборота. И в двата случая термометърът показваше около 90 градуса. Мисля,че горните проверки доказват изправноста на електрониката за индикация.3.Налягането на маслото на празен ход измерено с манометър е било 0.7 бара.Въпросът ми е: Възможно ли е лампата да светва от повреда в датчика или трябва да се подготвя за най-лошото :cry: . До сега не съм имал възможност да го сменя пък и не знам от къде да купя за да съм сигурен,че няма да попадна на менте.От Пловдив съм.Ще съм много благодарен за всеки съвет.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Съб 28 юли 2007 14:50

Датчици само от Хаас и Порше БГ,че много менте има по магазините.Само от там!

dimitars

Мнениеот dimitars » Съб 28 юли 2007 14:56

А къде се намират в Пловдив тези магазини?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 28 юли 2007 15:58

Изхода за Пазарджик, на около 500м след Английската, веднага след "Алати"

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Re: Голф 3 - пак за лампата за маслото

Мнениеот joker » Съб 28 юли 2007 23:29

dimitars написа:Здравейте,
От няколко дни съм горд собственик на Голф 3 - АЕА - 1995. :D Проблемът е следния: След изминаване на около 30 км при 2100 оборота се задейства системата за ранно предупреждение. Изчел съм всички (или почти всички) теми за това във форума.Направил съм следните проверки -1. 15-20 минути след спиране белият датчик (за високо налягане) се задейства при 1500 оборота. 2. Веднага след спиране същият се задейства при 2100 оборота. И в двата случая термометърът показваше около 90 градуса. Мисля,че горните проверки доказват изправноста на електрониката за индикация.3.Налягането на маслото на празен ход измерено с манометър е било 0.7 бара.Въпросът ми е: Възможно ли е лампата да светва от повреда в датчика или трябва да се подготвя за най-лошото :cry: . До сега не съм имал възможност да го сменя пък и не знам от къде да купя за да съм сигурен,че няма да попадна на менте.От Пловдив съм.Ще съм много благодарен за всеки съвет.

От това което пишеш аз си правя следните изводи.
1.Налягането на маслото ти на празен ход е ниско трябва да е около 1.5 бара
2.Датчикът ти е наред,но вероятно и при 2000 об налягането ти е около или малко под 2 бара
Май има някаква причина за спада на налягането .....(виж с търсачката да не досаждам на другите с едни и същи нещо писани от други преди мен)
И един въпрос...като си мери налягането на празен ход тогава колко е реалното налягане при 2000 об...защо не го пишеш????

dimitars

Мнениеот dimitars » Нед 29 юли 2007 6:17

Не го пиша защото бях оставил колата на майстор да сменя ремъци и филтри,като го помолих да премери компресията и налягането на маслото,а той го премерил само на празен ход-поне така ми каза.

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Нед 29 юли 2007 21:13

dimitars написа:Не го пиша защото бях оставил колата на майстор да сменя ремъци и филтри,като го помолих да премери компресията и налягането на маслото,а той го премерил само на празен ход-поне така ми каза.

Бягай далеч от този мошеник!!!!!!!

Потребителски аватар
feniksgod
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AGU 1999

Мнениеот feniksgod » Нед 29 юли 2007 21:33

Може би основните лагери да са ти заминали :(
При мен беше същия проблем сменихме датчици на маслото, сменихме перката на вентилатора(да не би да не охлажда), сменихме и таблото за да не би проблема да е от там, компресията и налягането на маслото също я мерихме, но накрая се оказаха основни лагери СМЕНИХМЕ и повече лампа на маслото не е светнала :roll:

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Нед 29 юли 2007 22:30

Смяна на:
1. Основни лагери
2. Биелни лагери
3. Маслена помпа
4. 6лайфане на коляновия вал

:cry:

dimitars

Мнениеот dimitars » Пон 30 юли 2007 20:47

Ако са износени биелни и основни лагери не се ли чуват?Майсторът каза,че има шум от веригата на маслената помпа и сега предстои отваряне на картера за се види какъв е проблемът.Не съм специалист,но тогава май може да се прецени състоянието на биелните и основните лагери.Вярно ли е?И друго ми прави впечатление-много рано и по-често ми се струва се включяа перката на вентилатора.Има антифриз достатъчно.Температурата според термометъра на таблото е 91-92 градуса и не надвишава тези стойности.Дали няма връзка между двете неща?

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Пон 30 юли 2007 22:10

Бате,6те ти баде адски трудно по този на4ин да определи6 каде е проблема :!:
Затова ако има6 достата4но средства.....сменяй........тогава ве4е няма на4ин да не се оправи :wink:

Потребителски аватар
plamingo
Автомобил: VW Golf 5 FSI 115
Двигател: BAG 2004

Мнениеот plamingo » Вто 31 юли 2007 11:43

dimitars написа:Ако са износени биелни и основни лагери не се ли чуват?Майсторът каза,че има шум от веригата на маслената помпа и сега предстои отваряне на картера за се види какъв е проблемът.Не съм специалист,но тогава май може да се прецени състоянието на биелните и основните лагери.Вярно ли е?И друго ми прави впечатление-много рано и по-често ми се струва се включяа перката на вентилатора.Има антифриз достатъчно.Температурата според термометъра на таблото е 91-92 градуса и не надвишава тези стойности.Дали няма връзка между двете неща?

Имам Голф 3 като твоя мотор АЕА 1.6 75 коня. Проблема ми е същия със зумера и лампата.Сега ще сменя маслото с по-добро,но ми казаха че проблема 90% е в износени Основни и Биелни лагери.Въпрос на време е кога ще ги сменям.

dimitars

Мнениеот dimitars » Вто 31 юли 2007 13:10

За съжаление си прав :( .Елиминирал съм като причини електрониката в таблото и датчика.Остават основни и биелни лагери и маслена помпа.Едва ли смяната на маслото с по-качествено ще помогне.Може само да маскира проблема и системата за ранно предупеждение да не сигнализира,а да работи на границата,което никак не е добре.Трябва да се оправи проблема.Колко ли може да струва смяната на тези лагери и самите те?Ако някои знае,нека да ми каже.благодаря на всички за отзивчивоста.

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Вто 31 юли 2007 13:11

plamingo написа:
dimitars написа:Ако са износени биелни и основни лагери не се ли чуват?Майсторът каза,че има шум от веригата на маслената помпа и сега предстои отваряне на картера за се види какъв е проблемът.Не съм специалист,но тогава май може да се прецени състоянието на биелните и основните лагери.Вярно ли е?И друго ми прави впечатление-много рано и по-често ми се струва се включяа перката на вентилатора.Има антифриз достатъчно.Температурата според термометъра на таблото е 91-92 градуса и не надвишава тези стойности.Дали няма връзка между двете неща?

Имам Голф 3 като твоя мотор АЕА 1.6 75 коня. Проблема ми е същия със зумера и лампата.Сега ще сменя маслото с по-добро,но ми казаха че проблема 90% е в износени Основни и Биелни лагери.Въпрос на време е кога ще ги сменям.

Хайде по-полека с тези биелни и основни лагери...Иначе току виж ще излезе ,чеу нашите машинки прочути с инякой измери ли ти налягането на маслото или поне пробва ли с индикаторна лампичка датчиците.....
разтърси се ,че е дълго за писане и моного пъти и много компетентни хора са описали съвсем точно проблема...
И пак ти казвам...не ,че не може да са биелни лагери ама просто не бързай преди да си наясно какво ти е налягането на маслото....

Последна промяна от joker на Вто 31 юли 2007 13:56, променено общо 1 път.

dimitars

Мнениеот dimitars » Вто 31 юли 2007 13:36

Не бързам.Чел съм почти всичко писано по въпроса.Правил съм теста с лампичката.Когато проблемът го няма,датчикът се задейства между 1400 и 1900 оборота в зависимост от това колко е загряла колата.Когато проблемът е налице-задействането е при над 2100 оборота.Според мен това доказва,че електрониката в таблото работи правилно.Освен това,преди 1 час смених датчика-същата работа...покарах 10-на килиметра и сигнализацията се появи...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”