:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Проблем с гумения тампон свързващ карбуратора с колекторите.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
mafiacartel
Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
Двигател: PG

Проблем с гумения тампон свързващ карбуратора с колекторите.

Мнениеот mafiacartel » Нед 05 авг 2007 20:38

Колеги отидох за центровка на газовата система ,но майстора реши че трябва да се облегне варху въздушния филтър и ненадейно ми изнесе една лекция с финални думи "няма да ти направя центровка докато неси смениш тампона който свързва карбуратора с колекторите". Смених го тъй като беше леко напукан и отивам отново при майстора ,но пак взе да се рови за същия проблем.Обясних му че е сменен ииии .... :x взе да ме вбесява ,но както и да е сложих силикон за по добро оплътнение но уву нищо несе получи. Като наклоня наедна страна кутията за ваздушния филтър ми вига обороти. Огледах навсякаде по карбуратора данеби при накланяне да се опъва някое жило или някое маркуче за вакумите да изпуска но нямаше нищо такова.Отидох при друг майстор и тои ми каза че е от тампона ,но уву той е НОВ !!!!
Та случайно някой да знае как да разреша този проблем който ме човарка непрекаснато ? :?

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Нед 05 авг 2007 20:41

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Нед 23 яну 2011 13:15, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
golfarata
"Селски тунинг"
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfarata » Нед 05 авг 2007 20:49

стига брат.......... карам с бирт от еврото - ........фирма брат......... капака на кр-а виде как седи и тампона е здрав.............

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Нед 05 авг 2007 20:56

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Нед 23 яну 2011 13:15, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
mafiacartel

Мнениеот mafiacartel » Нед 05 авг 2007 22:16

:)) небе хора видимо си е точно като оригиналния без никакви изменения вав формата 1:1 е просто неми се дават пак 25-30 лв че да не е и повечко :?

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Пон 06 авг 2007 4:29

Скоро сменях танпон карбуратор на един много добър мой приятел и колега от централата на ЕВРО-07.Колата му е Ауди-80.Танпона си го донесе той.Монтирах му го и изкара две седмици.След което му взех FEBI и нещата заспаха.
А сега по темата.Колега колкото и голямо менте да сложиш не може веднага след монтажа на танпона да ти прави същия въртел.Така че търси проблема на друго място.Примерно може да проследиш връзката между смукателния колектор и сервото на спирачките.Ако смуче въздух от там,може и 30 танпона да смениш се тая. :wink: :wink:
Успех ще се оправи

Потребителски аватар
mafiacartel

Мнениеот mafiacartel » Пон 06 авг 2007 10:06

vit_autosofia написа:Скоро сменях танпон карбуратор на един много добър мой приятел и колега от централата на ЕВРО-07.Колата му е Ауди-80.Танпона си го донесе той.Монтирах му го и изкара две седмици.След което му взех FEBI и нещата заспаха.
А сега по темата.Колега колкото и голямо менте да сложиш не може веднага след монтажа на танпона да ти прави същия въртел.Така че търси проблема на друго място.Примерно може да проследиш връзката между смукателния колектор и сервото на спирачките.Ако смуче въздух от там,може и 30 танпона да смениш се тая. :wink: :wink:
Успех ще се оправи

Благодаря ти за съвета.Ще се разровичкам из ДВГ днес. ;)

Потребителски аватар
mafiacartel

Мнениеот mafiacartel » Пон 06 авг 2007 20:10

Днеска проверих дали несмуче от там обаче нямаше такав проблем явно си е от тампона макар че доста силикон му бях сложил. Някой да има други идей ? :cry:

ivo123
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivo123 » Пон 06 авг 2007 20:45

да не би някоя от шпилките да е по-дълга, аз на моноинжекция като слагах газовата плочка /трябват по-дълги шпилки/ и едната опираше в тампона и не се стягаше моното върху тампона от едната страна.

Потребителски аватар
golfarata
"Селски тунинг"
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfarata » Пон 06 авг 2007 20:56

силикон колега само на плочката за газовото огоре......... на тампона брат не слагай........... а за фебито същия като бирта са / италианско-турска афера майсторче............/. спорихме вече по темата с тебе мн. отдавна и е излишно да на...ам темата на колегата. другия път като се видиме в твоя квартал поне свирни а не потегляй бързо както направи с джетката.............

Потребителски аватар
mafiacartel

Мнениеот mafiacartel » Пон 06 авг 2007 22:41

golfarata написа:силикон колега само на плочката за газовото огоре......... на тампона брат не слагай........... а за фебито същия като бирта са / италианско-турска афера майсторче............/. спорихме вече по темата с тебе мн. отдавна и е излишно да на...ам темата на колегата. другия път като се видиме в твоя квартал поне свирни а не потегляй бързо както направи с джетката.............

Колега вече сам сложил силикон на тампона ,а що се отнася за плочката на газовото просто невиждам никакав смисал от тоя силикон там :roll: тъй като той ми е най-отгоре на карбуратора.

Потребителски аватар
Mapoka
Автомобил: 1992 VW Vento
Двигател: 1.8 ABS

Мнениеот Mapoka » Вто 07 авг 2007 0:17

mafiacartel написа:Колега вече сам сложил силикон на тампона ,а що се отнася за плочката на газовото просто невиждам никакав смисал от тоя силикон там :roll: тъй като той ми е най-отгоре на карбуратора.

Е да ама ако смуче въздух под нея ще ти обеднява сместа и тогава настроката е трууднааа
Принципно луфта може да е минимален и да не пречи но нищо не ти пречи да се "застраховаш" като мацнеш силикон

Потребителски аватар
vit_autosofia
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Вто 07 авг 2007 3:41

golfarata написа:силикон колега само на плочката за газовото огоре......... на тампона брат не слагай........... а за фебито същия като бирта са / италианско-турска афера майсторче............/. спорихме вече по темата с тебе мн. отдавна и е излишно да на...ам темата на колегата. другия път като се видиме в твоя квартал поне свирни а не потегляй бързо както направи с джетката.............

Сори пич не съм те видял
Ще се радвам да се запознаеме и да пиеме по бирааа
:lol: :lol:

Последна промяна от vit_autosofia на Вто 07 авг 2007 3:52, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vit_autosofia
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Вто 07 авг 2007 3:48

mafiacartel написа:

Колега вече сам сложил силикон на тампона ,а що се отнася за плочката на газовото просто невиждам никакав смисал от тоя силикон там :roll: тъй като той ми е най-отгоре на карбуратора.

Колега за да разбереш дали ти смуче от танпона на карбуратаора може да направиш следното:
Купуваш си един спрей за почистване на карбуратори.Палиш колата и я оставяш да си работи.Със спрея пръсни в основата на карбуратора,тоест около танпона отвсякъде.Ако колата започне осезаемо да мени обороти значи е от танпона.
А слагането на силикон по танпона е противопоказно защото може да запушиш някоя друга въздушна магистрала по карбуратора.И тогава ядовете ти стават двойни. :) :) :) :)
Поздрави от майсторчето по карбураторите:lol: :lol: :lol: :lol:
Ако бях го пипнал тоз карбуратор до сега щеше да мърка като пребозало коте мляко :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Li4o » Вто 07 авг 2007 5:34

Mapoka написа:
mafiacartel написа:Колега вече сам сложил силикон на тампона ,а що се отнася за плочката на газовото просто невиждам никакав смисал от тоя силикон там :roll: тъй като той ми е най-отгоре на карбуратора.

Е да ама ако смуче въздух под нея ще ти обеднява сместа и тогава настроката е трууднааа
.....

Ще обеднява, ама на газ - на бензин нищо му нема ;)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”