Механизъма на чистачките отиде - помогнете! - Голф3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Механизъма на чистачките отиде - помогнете! - Голф3

Мнениеот chefito » Вто 28 юни 2005 19:29

Значи отиде механизма. Мотора върти, но след като разкапсоловах механизма и се оказа доста крива ситуация. Металното зъбно колело идващо от моторчето беше изяло голямото пластмасово колело и бяха останали само 5-6 зъба читави. Беше го направило на прах. Некви идее какво може да се направи и колко струва евентуално по моргите? :?
става дума за предните чистачки :-(

Последна промяна от chefito на Вто 28 юни 2005 19:37, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ЧАНДЛЪР БИНК
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ЧАНДЛЪР БИНК » Вто 28 юни 2005 19:35

Ако говориш за задната чистачка yavor4e преди време имаше и не го даваше скъпо. Знам за това понеже и аз го имам съшия проблем но с пасат а там машинките са различни.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 28 юни 2005 19:36

SSivanov написа:Ако говориш за задната чистачка yavor4e преди време имаше и не го даваше скъпо. Знам за това понеже и аз го имам съшия проблем но с пасат а там машинките са различни.

не не за предните....задната беше навремето само клеясала та я оправих ама предните днес умряха

Потребителски аватар
ЧАНДЛЪР БИНК
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ЧАНДЛЪР БИНК » Вто 28 юни 2005 19:50

само втора ръка (по моргите) нови са много скъпи . Аз се потрудих доста и се опитах даже да си направя такава зъбчатка от метал но преблема е че въпросната се задвижва от червяк и изработката и е почти невъзможна за парите който ще ти стигнат за втора ръка.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 28 юни 2005 19:53

chefito написа:
SSivanov написа:Ако говориш за задната чистачка yavor4e преди време имаше и не го даваше скъпо. Знам за това понеже и аз го имам съшия проблем но с пасат а там машинките са различни.

не не за предните....задната беше навремето само клеясала та я оправих ама предните днес умряха

Имам от Голф 2 цялата система за предни чистачки , но не знам дали става за 3 ка.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 28 юни 2005 19:54

kris11 написа:
chefito написа:

Имам от Голф 2 цялата система за предни чистачки , но не знам дали става за 3 ка.

не става :(

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re: Механизъма на чистачките отиде - помогнете! - Голф3

Мнениеот kris11 » Нед 03 юли 2005 14:55

chefito написа:Значи отиде механизма. Мотора върти, но след като разкапсоловах механизма и се оказа доста крива ситуация. Металното зъбно колело идващо от моторчето беше изяло голямото пластмасово колело и бяха останали само 5-6 зъба читави. Беше го направило на прах. Некви идее какво може да се направи и колко струва евентуално по моргите? :?
става дума за предните чистачки :-(

Би трябвало да го продават само пластмасовото колело като отделна част , ако нямат на склад -чрез поръчка -иначе от моргите.
Може да се направи на зъбонарезна цифрова машина.В бившият ми завод имаше такава , но човека работещ на нея почина преди 4 години.През 1988 си правех такова колело за чистачки на Фиат 125.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Нед 03 юли 2005 19:37

Баща ми има цех за точно такива неща, но мислех че няма да има време да се занимава с мойта талига. Оказа се обаче че той прояви желание да помогне и за няколко часа ми наряза зъбно колело. Сега чостачките бачкат. А иначе няма по магазините само колело, което е логично от факта че целия механизъм е занитован и не е предвидено да се сменя нещо от вътре. Аз го разнитовах и след това навих резба на мястото на нитовете и сложих новот колело. Сега разботят и дано да изкарат повечко.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”