става дума за предните чистачки
Механизъма на чистачките отиде - помогнете! - Голф3
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Механизъма на чистачките отиде - помогнете! - Голф3
Значи отиде механизма. Мотора върти, но след като разкапсоловах механизма и се оказа доста крива ситуация. Металното зъбно колело идващо от моторчето беше изяло голямото пластмасово колело и бяха останали само 5-6 зъба читави. Беше го направило на прах. Некви идее какво може да се направи и колко струва евентуално по моргите?
Последна промяна от chefito на Вто 28 юни 2005 19:37, променено общо 1 път.
- ЧАНДЛЪР БИНК
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- ЧАНДЛЪР БИНК
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- kris11
- VW експерт

- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
chefito написа:SSivanov написа:Ако говориш за задната чистачка yavor4e преди време имаше и не го даваше скъпо. Знам за това понеже и аз го имам съшия проблем но с пасат а там машинките са различни.
не не за предните....задната беше навремето само клеясала та я оправих ама предните днес умряха
Имам от Голф 2 цялата система за предни чистачки , но не знам дали става за 3 ка.
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
kris11 написа:chefito написа:SSivanov написа:Ако говориш за задната чистачка yavor4e преди време имаше и не го даваше скъпо. Знам за това понеже и аз го имам съшия проблем но с пасат а там машинките са различни.
не не за предните....задната беше навремето само клеясала та я оправих ама предните днес умряха
Имам от Голф 2 цялата система за предни чистачки , но не знам дали става за 3 ка.
не става
- kris11
- VW експерт

- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: Механизъма на чистачките отиде - помогнете! - Голф3
chefito написа:Значи отиде механизма. Мотора върти, но след като разкапсоловах механизма и се оказа доста крива ситуация. Металното зъбно колело идващо от моторчето беше изяло голямото пластмасово колело и бяха останали само 5-6 зъба читави. Беше го направило на прах. Некви идее какво може да се направи и колко струва евентуално по моргите?
Би трябвало да го продават само пластмасовото колело като отделна част , ако нямат на склад -чрез поръчка -иначе от моргите.
Може да се направи на зъбонарезна цифрова машина.В бившият ми завод имаше такава , но човека работещ на нея почина преди 4 години.През 1988 си правех такова колело за чистачки на Фиат 125.
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Баща ми има цех за точно такива неща, но мислех че няма да има време да се занимава с мойта талига. Оказа се обаче че той прояви желание да помогне и за няколко часа ми наряза зъбно колело. Сега чостачките бачкат. А иначе няма по магазините само колело, което е логично от факта че целия механизъм е занитован и не е предвидено да се сменя нещо от вътре. Аз го разнитовах и след това навих резба на мястото на нитовете и сложих новот колело. Сега разботят и дано да изкарат повечко.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”