Проблем при палене

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Galabov
Автомобил:
Двигател:

Проблем при палене

Мнениеот Galabov » Сря 15 авг 2007 11:28

Знам, че изправния дизелов двг. трябва да пали от четвърт оборот, обаче при мен пали по бавно и разтриса цялата кола, някой знае ли от къде идва проблема :(

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем при палене

Мнениеот chefito » Сря 15 авг 2007 12:28

Galabov написа:Знам, че изправния дизелов двг. трябва да пали от четвърт оборот, обаче при мен пали по бавно и разтриса цялата кола, някой знае ли от къде идва проблема :(

стига бе палиш кола не кибрит...има качване на нафта, развъртане, самата нафта трудно се запалва и едва ли е перфектна....ако пали след 1-2 секудни ми се струва наред..../нека колегите да кажат имам малък опит с дизел/

тва притрисане е странно...

Galabov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Galabov » Сря 15 авг 2007 12:32

...e точно притрисането най ме смущава

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 15 авг 2007 12:42

Ако е найстина притрисане значи на някой от цилиндрите пали по бързо :cry: .Сигурен ли си че просто не вибрира от трудното палене.Писано е много като начало провери за мехури в филтъра и запушен филтър и също да смениш акомулатора с найстина читав.Иначе от там нататъка причини доста-паленето може да се подобри и чрез найстройки от ВАГ-Ком ,но ще е за сметка на повишен разход.

Потребителски аватар
sharan4e
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sharan4e » Сря 15 авг 2007 13:11

Rabbit_TDI написа:паленето може да се подобри и чрез найстройки от ВАГ-Ком ,но ще е за сметка на повишен разход

Би ли обяснил какво се променя от ваг-а, че и разхода се увеличава?
Мерси.

chriss
Автомобил: VW MK4
Двигател: ATD PD TDI

Мнениеот chriss » Сря 15 авг 2007 13:15

Galabov написа:Знам, че изправния дизелов двг. трябва да пали от четвърт оборот, обаче при мен пали по бавно и разтриса цялата кола, някой знае ли от къде идва проблема :(

Може да ти дърпа въздух отнякъде и първите секунди докато се обезвъздуши системата да притриса. Това само при първо палене за деня ли го прави - когато е стояла повечко време?

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 15 авг 2007 13:17

Количество на впръскано гориво при старта и обороти на празин ход.Като ги повишиш по-лесно стартираш и при празен ход бачка по равномерно/ако ги овеличиш обаче по-шумно/,но пък почва да лапка повече нафта.Другото което забравих да пиша е центровка на предварението на помпата.При нея в най-общи линий при повече центровка по-леко пали/и няма бял дим най-вече/,но пък на празен ход бачка по-твърдо.

Galabov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Galabov » Сря 15 авг 2007 13:26

chriss написа:

Може да ти дърпа въздух отнякъде и първите секунди докато се обезвъздуши системата да притриса. Това само при първо палене за деня ли го прави - когато е стояла повечко време?

Не е само при студен двг, постоянно притриса при палене

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 15 авг 2007 13:55

Пушеци има ли?

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 15 авг 2007 13:57

Айде поредната тема за паленето - четете бре хора, само пишете, а никой не чете. Писано е толкова много, направете си труда да потърсите и прочетете. Само в последния месец има над 10 теми за проблеми с палене на дизелови автомобили...

Galabov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Galabov » Сря 15 авг 2007 17:25

dobrinb написа:Айде поредната тема за паленето - четете бре хора, само пишете, а никой не чете. Писано е толкова много, направете си труда да потърсите и прочетете. Само в последния месец има над 10 теми за проблеми с палене на дизелови автомобили...

Най-малко искам да отварям поредни теми, но четох и не видях същия проблем на ПД.
М/у другото ми мига лампичката за свещите/които са в изправност/, но те не играят роля лятото. Пушеци няма.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 15 авг 2007 18:00

Първо, как разбра, че са в изправност? Второ, макар да не играят роля, ако релето не е в ред може да има проблем.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Сря 15 авг 2007 18:23

Лампичката на свещите мига и когато има записана грешка в ЕКУ-то
Искаш ли да направиш една диагностика :roll:

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Чет 16 авг 2007 23:13

наи вероятно дроселовата клапа на EGR-а остава затворена след загасяне на двигателя;колега ако знаеш какво представлява клапана само виж преди палене в какво положение е дроселната му клапа и ако е затворена я отвори с ръка и после пали.няколко пъти подобно нещо съм срещал и от дебитомер (но е при по старите мотори на тди).но пък на диагностика ще си каже дали и някои друг дат4ик не се е..ва.ако не могат да се сравиш с проблема си -ка4и номерата на грешките и ще го мъдрим :wink:

Galabov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Galabov » Пет 17 авг 2007 16:08

niks76 написа:наи вероятно дроселовата клапа на EGR-а остава затворена след загасяне на двигателя;колега ако знаеш какво представлява клапана само виж преди палене в какво положение е дроселната му клапа и ако е затворена я отвори с ръка и после пали.няколко пъти подобно нещо съм срещал и от дебитомер (но е при по старите мотори на тди).но пък на диагностика ще си каже дали и някои друг дат4ик не се е..ва.ако не могат да се сравиш с проблема си -ка4и номерата на грешките и ще го мъдрим :wink:

аз съм затапил вакум маркучето на клапата за затваряне на входящия въздух и леко ми притриса при гасене, може ли да е от това?
тези дни с колегата Rumen ще я закачим на vag com да видим какво ще покаже...

Върни се в “Дизелови агрегати”