Окачване Голф 2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Ivcho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Окачване Голф 2

Мнениеот Ivcho » Сря 06 юли 2005 11:44

Здравейте колеги имам следния проблем. Смених си предните и задните амортесьори на колата. Взех ги от Голф 3 амортесьорите са газови а пружините са зелени окачването слезе с два три сантиметра не повече, обчае се появи едно почукване в предната част на колата при минаване през дупки не е удар или клопане а просто метално почукване. Ходих при какви ли не майстори които развиваха какво ли не теориии но никой не каза от какво може да е и не се нае да го оправи. Един ми обясняваше че трябва да си купя по къси амортесьори друг че ми чукат навивките на пружините и други такива. Ако някой може да каже нещо по въпроса ще съм благодарен.

Потребителски аватар
negodnika
Автомобил: Golf MK II GTI+GL
Двигател: PB+EZ
Контакти:

Мнениеот negodnika » Сря 06 юли 2005 11:47

Най-вероятно е от прожините,когато бях сложил червени много ниски прожини имаше подобно чукане

Потребителски аватар
Ivcho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivcho » Сря 06 юли 2005 11:51

Ама тези изобщо не са ниски цялата гума си се вижда
http://ivogti.hit.bg/Gotov%207.jpg

ghefa
Автомобил: transporter 3 doka
Двигател: ky 1987
Контакти:

Мнениеот ghefa » Сря 06 юли 2005 16:09

колега това си е от модела бе!аз цьщо смених амортисьорите,пружините,шарнири,карета(вьтрешните и вьншните),накраиниците,тампоните и пак си тропа скарца и трака!най накрая си купих едно сд пайнер и проблема се реши!тези коли са по на 20 години(моята например)!какво се учудвате

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Сря 06 юли 2005 20:13

Колега прати лично съобщение на Niksi той е спец по окачване-дано да ти помогне :D

Torque
Автомобил:
Двигател:

И аз имам такъв проблем.

Мнениеот Torque » Пет 08 юли 2005 8:53

Смених амортисьори, тампони на макферсони, шарнири. Само пружините са старите и са рязани. 3 пъти я гледат на сервиз - казват - нищо няма, всичко е ОК. А похлопва на малките неравности.
Преди няколко години имах точно същия проблем при жигулата. При смяна на калниците се намери дупка в една от гредичките. След изрязване и закърпване проблема изчезна. Обасних си го с разминаване на ръждясалите ламарини при лекото посукване на купето по време на движение. Възможно е и сега да е нещо подобно.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”