Теч от спирачния кантар ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Теч от спирачния кантар ?

Мнениеот Rabbit_TDI » Нед 02 сеп 2007 22:40

Кантара ми изпуска по малко спирачна течност от мястото където влиза щангата.Майстора каза че там е О-пръстен ,но не е виждал да се продава :cry: Някой знае ли каде се продава такова нещо?Другото което съм чувал е че ако смениш спирачната течност малките течове се оправят-някой правил ли го е?Предварително казвам че махането на кантара на ме устройва :cry:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 02 сеп 2007 22:46

"Хубата" в Пловдив - всякакви гумени уплътнения,О-пръстенчета,семеринги и прочие гумени глезотийки по размер на клиента :lol: .

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 02 сеп 2007 23:20

andro_ написа:"Хубата" в Пловдив - всякакви гумени...
...+ доста обстойни каталози за гумените парчутии по отделните видове автомобили.
Ама ако оидеш в магазина им, дето е до Електротехникума. В този в Кичука шефа им рядко ходи и 'мацките' ги мързи да си вдигнат задниците, че да отворят книгите!
Дай възможно най-много данни за това, дето търсиш.
Ще пробвам да питам ;)

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Нед 02 сеп 2007 23:51

Ми аз точно питането ми е дали някой не знае това да се продов за оригинална резевна част.Щото вадене на О-пръстена ходене до пловдив/с друга кола/и връщане с пръстен пък тогова монтиране си е доста :cry: Чесно казано съм по навит да купя всички уплътнения на кантара за Г3 и да пробвам кое е отколкото да се разкарвам с това :cry:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Пон 03 сеп 2007 0:04

Тъй, де!
Аз нямах предвид да разглабяш и мериш пръстена. Питах за точен модел, година на производство и т.н. ...ама го видях секунди след това от аватара ти ;)

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Сря 05 сеп 2007 12:25

Рабите, греда! :(
След един неуспешен опит (че бяха затворили още в 5 и малко :( ) и един успешен днес да се докопам до обслужващия персонал на магазина се оказа, че точно тая информация, какви са О-пръстените на кантара я нямат :(
Последва лесния съвет: -Добре, де! Разглобете го и донесете пръстена!

От мен мога да предложа следния вариант- поглеждам колко е приблизително Ф-то на щока на моя кантар и отивам и обирам от колегите механици по 2 бройки О-пръстени от всички видове, дето се приближават до този размер. И ти ги пращам.
Лошото е, че винаги остава риска точно твоя размер да го няма в комплекта :( Не съм разглабял таквоз чудо и даже и идея си нямам как изглежда отвътре!

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 05 сеп 2007 12:30

Ееее колега направо нямам думи колко си се бъхтил за мене :beer Иначе тва за О-пръстен намерен и напаснат майстора дето гледа кантара каза че са го пробвали на друга кола но потича :cry: Сега почивните дни ще зема да го погледна/и евентуално сваля/ и с шублера ще го замеря точно.

Потребителски аватар
kamus11
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamus11 » Сря 05 сеп 2007 17:32

6то не шунтираш кантара като мене :wink: по лесно ,а и спирачките ще ти станат по добри

Потребителски аватар
TURL
Автомобил: Passat
Двигател: AFN
Контакти:

Мнениеот TURL » Сря 05 сеп 2007 18:27

kamus11 написа:6то не шунтираш кантара като мене :wink: по лесно ,а и спирачките ще ти станат по добри
а като се натовари колата без кантар не е ли по зле :?: :lol:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Сря 05 сеп 2007 20:32

TURL написа:
kamus11 написа:6то не шунтираш кантара като мене :wink: по лесно ,а и спирачките ще ти станат по добри
а като се натовари колата без кантар не е ли по зле :?: :lol:

При ненатоварена кола,той просто ограничава усилието.Като го няма усилието си е максималното възможно :wink: .
Така и така повчето VW G3/Vento имат оплаквания от барабанните спирачки,така че елиминирането му едва ли е голям проблем.Може би за зимата без АБС да е проблем,ама знам ли?
Изобщо по мои наблюдения задните спирачки на VW са проблемни.Всеки се оплаква малко или много.Имам чувството,че аз съм един от малкото доволни от дисковите си спирачки и ръчната,хващаша още на първия зъб...
П.С.Много ме кефи скърцането на барабанните спирачки,при отпускане на педала на спирачките.Всички вагени го имат :D
Когато ходих на преглед пичовете ми казаха,че аз съм първият Г3,който не е имал нужда от намеса с дистанционното :shock .

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот тръба » Сря 05 сеп 2007 21:41

Черен силикон за скоростни кутии и двигатели (маслоустойчив).Този,който се слага към гарнитурите.Малката разфасовка ти стига.Цената му е 1-2 лева.Мажеш под маншончето достатъчно,но не прекалено.От горе също без да пестиш.Оставяш 24 часа да изсъхне.Става перфектно.Втора година карам и няма и помен от омасляване,или загуба на спирачна течност.Спирачките ми-6. :D
Спирачната течност се сменя на 2 години.За Голф,само дот4!
Ако имаш въпроси питай.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 07 сеп 2007 20:15

Неска гледах от долу - ама греда :cry: - трябва да се разглоби да се замери да се качи да се зима О-пръстен.........Сега варианта беше да махна кантра да гу шунтирам временно,разглобя да взема О-пръстен.../през тва време да карам без него/ и после да го сглобя.Като за начало обаче ще звънна в Юнитрейд може да имат тия О-пръстени па макар и по поръчка-нищо не ми струва.Другото е както каза ТРЪБА със силикона/както често се оказва ключа за бараката е райбер/-идеята е много добра щото теча е доста малък.Кантара не искам да го сваля щото за щастие/нещтастие моя голф е от малкото дето им хваща задната и на ръчна и на педална.Иначе при барабани в повечето случей няма проблем щото самите барабани са заминали/то тва им е проблема на барабаните в сравнение с дисковите :cry: /.Иначе за тези който не им бачкат барабаните да ги проверят и ако са ОК просто да пренастроят кантара :wink:

Потребителски аватар
batslav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batslav » Пон 17 сеп 2007 20:15

А някой може ли да каже колко струва този кантар нов или втора употреба че и на мен ми протече.

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот тръба » Пон 17 сеп 2007 22:56

Кантара съм го разглобявал на атоми.Вътре не е голяма философия.Принципно е устроен като заден спирачен цилиндър.Буталце с май 2 "О" пръстена.Смяната на пръстените(ако изобщо някой продава такива) е временно решение.Буталцето е надрало корпуса вътре и ще съсипе бързо неулегналите уплътнения,които е много вероятно да са произведени в китайската част на Турция.Цената на нов кантар за двойка е като за НАСА(казаха ми 150лв). :shocked Тройковия вероятно е :xaxaxa :eyecrazy :049: :woooow: :ihihih: :screwy :shocked :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”