осветление конзола поло 97 год.

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
visho
Автомобил:
Двигател:

осветление конзола поло 97 год.

Мнениеот visho » Пет 21 сеп 2007 9:31

Здравйте !
Имам следния проблем с vw поло 1.4 – 1997 год. купено преди 2 дни.

Нямам осветление на връткате за парното , на плафона и на врътката за габаритите. Плафона светва при отворена врата , но не и като се опитем да го включа от вътре в купето.
Въпросът ми е следният , дали е изгорял някои бушон или крушките са изгоряли ?
Очаквам вашите мнения.
Благодаря Ви предварително !

Потребителски аватар
suggar
Автомобил: Seat Ibiza
Двигател: ASV

Мнениеот suggar » Пет 21 сеп 2007 9:43

ми провери си бушоните..това е най-лесно....за конзолата на парното ако нямаш касетофон или ЦД е много лесно. Бъркаш вътре и извайдаш една бяла пластмаса.На нея е крушката за осветлението. Но за другото не мога да ти помогна.

Потребителски аватар
spidergb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spidergb » Пет 21 сеп 2007 21:01

И аз имам същият проблем с плафона само при отворена врата светва. Дано някой каже решение на проблема

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Пет 21 сеп 2007 21:18

Ами демонтирайте капачето на плафона (което е и ключе същевремено) и вижте дали дава хубав контакт. Най вероятно трябва да му се позатъркат контактите. Щом свети когато контакта идва от копчетата на вратите значи нито изгоряла крушката ,нито пък е изгорял бушона.Аз не съм го разглобявал ,ама няма от къде другаде да идва проблема

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Съб 22 сеп 2007 4:45

Anbuch написа:Ами демонтирайте капачето на плафона (което е и ключе същевремено) и вижте дали дава хубав контакт. Най вероятно трябва да му се позатъркат контактите. Щом свети когато контакта идва от копчетата на вратите значи нито изгоряла крушката ,нито пък е изгорял бушона.Аз не съм го разглобявал ,ама няма от къде другаде да идва проблема

Именно ! и при мен взе да се е** и трябва да да го ръчкам сумати време докат светне, като отворя врата веднага пали. Най вероятно нагорял контакт.

Мани и мен ме чака разглабяне ще видя дали днеска или утре ще се навра да го правя. Едната лампичка на таблото (над оборотомера) не свети. Навремето ги сменях и 2-те и бях земал некви фалшиви дето падаха от фасонките(смисал те са на един пласови държащи който се навиват в таблото) много лесно.

А и на средната конзола ми свти само средната врутка около нея тъмница, че там е тъмна индия не съм разглабял инезнам колко лампи има и къде са.

Потребителски аватар
suggar
Автомобил: Seat Ibiza
Двигател: ASV

Мнениеот suggar » Съб 22 сеп 2007 14:39

Аз го вадих панела на парното и ми стана много странно щото за целия панел има само една крушчица дето е колкото един диод за целия панел. От нея с едни пластмаси светлината се разпространява до другите врътки и означения. Много тъпо :? :?

veselin74
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: осветление конзола поло 97 год.

Мнениеот veselin74 » Пон 16 авг 2010 12:17

Здравейте,
моето половерче е 95 година но в случая, май няма значение. Имам проблем с осветлението на "врътките" на парното, но в този случай се оказва че е в кабелите, които идват до осветлението, защото разглобих врътките и с мултицет измерих дали има напрежение на буксата която е за централната лампичка. Измерването показва 0 волта, и за по-сигурно пробвах с лампичка от запалка и тя не искаше да светне. Та в този ред на мисли реших че е бушон, но какво беше разочарованието ми , когато се оказаха че не открих къде е бушона за това осветление. Ако някой има идея към кой бушон е вързано осветлението за парното , моля да каже. Ако това може да е в помощ, кабелите които са на буската са кафяв и синьо-бял. Иначе гледах за бушоните дали някой не е изгорял , но така и не открих. Моля помагайте.

veselin74
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: осветление конзола поло 97 год.

Мнениеот veselin74 » Вто 17 авг 2010 9:48

Проблема е решен. Главният проблем в централният мозък :banghead: , защото няма кой да се сети, че за да идват 12 волта на осветлението на конзолата някой трябва да включи габаритите. Иначе и аз съм се запалил по осветление със светодиоди и ето какво направих напърво време с врътките на парното.
parno_led2.jpg
а ето как светят. Това са зелени дифузни светодиода, на всеки диод съм сложил 470 ома съпротивление.
Прикачени файлове
parno_led1.jpg
тези диоди са матови и много е мека светлината от тях. Макар че в случая няма значение за цвета, но така и така ги имах под ръка.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”