Golf 4 обороти
- everlastt
- Автомобил:
- Двигател:
Golf 4 обороти
Здравейте, днес забелязах нещо много интересно колата седеше на свободна и аварийките бяха включени и оборотите играеха съвсем леко, като спрях аварийките и всичко се оправи.От какво може да става това.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Re: Golf 4 обороти
everlastt написа:Здравейте, днес забелязах нещо много интересно колата седеше на свободна и аварийките бяха включени и оборотите играеха съвсем леко, като спрях аварийките и всичко се оправи.От какво може да става това.
От вариацията в консумацията на ток(на аварийни е сравнително голяма и много променлива)......виж да нямаш нещо по алтернатора....абе въобще провери си електрониката и електриката.....
- joker
everlastt написа:тествах я в Порше България на околовръстното-електрониката е ОК, компа беше дал 3 грешки съвсем незначителни, така че май не е от електроника.Мисълта ми е фатално ли е това, да не би дросел клапа или стъпково моторче да е проблема-това ме притеснява
за да бъдеш по-точен кажи в какъв диапазон играеха оборотите...ако са в рамките на 50-100 (и остават в диапазона на нормалните по техническите характеристики) при такава променлива консумация на ток аз не бих се притеснявал....щом нормално при други ситуации нямаш проблеми....възможно е и акумулаторът ти да е стар и на тихи обороти при рязко и променливо покачване на консумацията + недостатъчно зареждане ампеража на тока да пада.....
- joker
everlastt написа:ами възможно е да е от ремъка-на повече от 2 години е, ще я закарам на сервизче да сменят, пък дано се оправи.мерси за помоща
Чакай..чакай!!!!Я първо да ти измерят напрежението и ампеража при различни натоварвания....не бързай така да сменяш...две години не са много за един ремък!
и не приемай всичко което ти пиша за 100% истина...човек съм може и да греша...не бързай да се набутваш в ръцете на майсторите!
- Green_Madness
- Автомобил:
- Двигател:
everlastt написа:тествах я в Порше България на околовръстното-електрониката е ОК, компа беше дал 3 грешки съвсем незначителни, така че май не е от електроника.Мисълта ми е фатално ли е това, да не би дросел клапа или стъпково моторче да е проблема-това ме притеснява
Преди да си сменя дросела, стария отиваше от 900 на 1200, че и повече май. Не ти пожелавам да се окаже това, че парите за нова клапа не са малко. Като прочетох темата проблемът едва ли ще е сериозен.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”