Възможно ли е толкова нисък разход на бензин?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
letitbe12
Автомобил:
Двигател:

Възможно ли е толкова нисък разход на бензин?

Мнениеот letitbe12 » Пет 30 ное 2007 15:53

Колеги, купих си Поло 1,4 1996 година, 60 к.с., моноинжекцион. Прочетох всички съвети за измерване разхода на гориво - напълних го съвсем догоре, минах двеста километра, после от същата бензиностанция и колонка пак съвсем догоре... И ми излиза точно 5 на сто разход на бензин смесено ( половината градско в Пловдив, другата половина извънградско) Възможно ли е това? Е, карам го леко, без да го юркам, старая се да не използвам много спирачките и т.н., но чак пък толкова нисък разход???? Къде бъркам?
И още нещо - много бавно ми загрява двигателя - и вдига максимум 70 градуса - нормално ли е това, или термостата нещо е развален?
Благодаря ви предварително за мненията

Потребителски аватар
zdravko_dimitrov1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_dimitrov1986 » Пет 30 ное 2007 17:05

По принцип разход се засича от пълно до празно. А като разход е нормално ми се струва, поне за този двигател. :wink:

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Пет 30 ное 2007 17:17

zdravko_dimitrov1986 написа:По принцип разход се засича от пълно до празно. А като разход е нормално ми се струва, поне за този двигател. :wink:

В сегашните икономически условия,колега,разход се засича точно както е описал letitbe12 :idea:
Само можеш да се радваш и хвалиш с такъв разход...
И да-най вероятно термостата прави беля-ето ти я темата
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=27559

Потребителски аватар
gogul
Автомобил:
Двигател: 1989
Контакти:

Мнениеот gogul » Пет 30 ное 2007 17:59

zdravko_dimitrov1986 написа:По принцип разход се засича от пълно до празно. А като разход е нормално ми се струва, поне за този двигател. :wink:

По принцип се засича пълно -пълно,правилно е постъпил колегата.Просто направи още няколко такива засечки,виж тогава общо колко си навъртял с колко литра,примерно след около хиляда километра може да си сигурен с точност колко харчи.

Потребителски аватар
orelko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот orelko » Пет 30 ное 2007 20:50

Много зависи и по кое време на деня си карал из Пловдив :wink:

drju
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот drju » Пет 30 ное 2007 20:57

колега, педалите по бензиностанциите са ужасни. слагат нагреватели в горивото. така на практика ти продават по-голям обем, но по-малко литри. като си зареждам колата винаги слагам точно една и съща сума на еднакво празен резервоар. прибирам се и гася - след 2 часа като запаля - стрелката на горивото е значително надолу. така че, според мен си сложи още един литър над тези 5/100

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Пет 30 ное 2007 21:31

Дори и да е така-6 на сто смесено си е направа харашо!!! :D

Потребителски аватар
theevilsite
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот theevilsite » Съб 01 дек 2007 0:18

drju написа:колега, педалите по бензиностанциите са ужасни. слагат нагреватели в горивото. така на практика ти продават по-голям обем, но по-малко литри. като си зареждам колата винаги слагам точно една и съща сума на еднакво празен резервоар. прибирам се и гася - след 2 часа като запаля - стрелката на горивото е значително надолу. така че, според мен си сложи още един литър над тези 5/100

Колега бачках на безиностанция една година ОМВ.
Абсолютно всички добавки които се слагат независимо за квото и да било са например на 6-8000 литра гориво да речем 1литър за бензина и около 2 за нафтата или нещо такова +/- да речем 0,5л.Тва със стрелката и на мен ми го прави и ако някои знае на какво се дължи да помага.

Потребителски аватар
nasodotcom
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nasodotcom » Съб 01 дек 2007 12:11

Писал съм много подробно за стрелката...най-малкото е, че при всяко палене е малко по-надолу задължително...запалете 20 пъти на едно място и ще светне лампата даже...има софтуер, който я управлява просто, да не играе много много...

Потребителски аватар
acidburn
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот acidburn » Чет 06 дек 2007 20:50

gogul написа:

По принцип се засича пълно -пълно,правилно е постъпил колегата.Просто направи още няколко такива засечки,виж тогава общо колко си навъртял с колко литра,примерно след около хиляда километра може да си сигурен с точност колко харчи.

много правилно :) пълно-пълно се засича. освен това най-добре на една и съща бензиностанция да е. различните бензиностанци имам чувството, че изключват на различно напълнен резервоар.

ако вкараш 1Л безнин повече на бензиностанцията разхода се променя с около 0.2Л/100км. така че трябва да си много сигурен, че 2та пъти резервоара е максимално еднакво напълнен.

разхода е приличен, но според мен зависи от много неща. примерно аз карам всяка сутрин на студена кола 15км, която загравя след първите 3км. от тези 15км половината минават в задръстване, разхода по-малко от 8Л/100км не мога да го смъкна. иначе извънградско ако карам 100-110 дава 5.5Л/100км.

aakask
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aakask » Съб 08 дек 2007 22:55

на газ при 130 7,9 при 100 7,0 а смесено около 8 лятото и 9,5 зимата при това с газов инжекцион.колата е минала през бош сервиз и е направена пълна диагностика.колеги много зависи в кой град се кара автомобила и съм убеден ,че в София не може 1,4 бензин да даде под 6,5 ако не кара само по околовръсното

Потребителски аватар
g.n.g
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот g.n.g » Нед 09 дек 2007 12:17

aakask написа:.......колеги много зависи в кой град се кара автомобила и съм убеден ,че в София не може 1,4 бензин да даде под 6,5 ако не кара само по околовръсното

100% е така.
И моя разход на Газ е горе-долу като на колегата.
:D

Потребителски аватар
btkmobail
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот btkmobail » Нед 09 дек 2007 18:43

За първи път виждам проблем от типа "малко ми харчи" :shock :shock :shock

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пон 10 дек 2007 17:12

nasodotcom написа:Писал съм много подробно за стрелката...най-малкото е, че при всяко палене е малко по-надолу задължително...запалете 20 пъти на едно място и ще светне лампата даже...има софтуер, който я управлява просто, да не играе много много...

Не е задължително..
на някой табла, стрелката е на принципа на биметална пластина.. и просто се загрява.. и стрелката се измества.. това решава въпроса с инертността...
;)

Потребителски аватар
CTaH4o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CTaH4o » Пон 10 дек 2007 17:55

wili98 написа:
nasodotcom написа:Писал съм много подробно за стрелката...най-малкото е, че при всяко палене е малко по-надолу задължително...запалете 20 пъти на едно място и ще светне лампата даже...има софтуер, който я управлява просто, да не играе много много...

Не е задължително..
на някой табла, стрелката е на принципа на биметална пластина.. и просто се загрява.. и стрелката се измества.. това решава въпроса с инертността...
;)

на мен например на абсолютно празен резервоар ми се е местила леко нагоре

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”