Колеги, купих си Поло 1,4 1996 година, 60 к.с., моноинжекцион. Прочетох всички съвети за измерване разхода на гориво - напълних го съвсем догоре, минах двеста километра, после от същата бензиностанция и колонка пак съвсем догоре... И ми излиза точно 5 на сто разход на бензин смесено ( половината градско в Пловдив, другата половина извънградско) Възможно ли е това? Е, карам го леко, без да го юркам, старая се да не използвам много спирачките и т.н., но чак пък толкова нисък разход???? Къде бъркам?
И още нещо - много бавно ми загрява двигателя - и вдига максимум 70 градуса - нормално ли е това, или термостата нещо е развален?
Благодаря ви предварително за мненията
Възможно ли е толкова нисък разход на бензин?
- zdravko_dimitrov1986
- Автомобил:
- Двигател:
zdravko_dimitrov1986 написа:По принцип разход се засича от пълно до празно. А като разход е нормално ми се струва, поне за този двигател.
В сегашните икономически условия,колега,разход се засича точно както е описал letitbe12

Само можеш да се радваш и хвалиш с такъв разход...
И да-най вероятно термостата прави беля-ето ти я темата
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=27559
- gogul
- Автомобил:
- Двигател: 1989
- Контакти:
zdravko_dimitrov1986 написа:По принцип разход се засича от пълно до празно. А като разход е нормално ми се струва, поне за този двигател.
По принцип се засича пълно -пълно,правилно е постъпил колегата.Просто направи още няколко такива засечки,виж тогава общо колко си навъртял с колко литра,примерно след около хиляда километра може да си сигурен с точност колко харчи.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
колега, педалите по бензиностанциите са ужасни. слагат нагреватели в горивото. така на практика ти продават по-голям обем, но по-малко литри. като си зареждам колата винаги слагам точно една и съща сума на еднакво празен резервоар. прибирам се и гася - след 2 часа като запаля - стрелката на горивото е значително надолу. така че, според мен си сложи още един литър над тези 5/100
- theevilsite
- Автомобил:
- Двигател:
drju написа:колега, педалите по бензиностанциите са ужасни. слагат нагреватели в горивото. така на практика ти продават по-голям обем, но по-малко литри. като си зареждам колата винаги слагам точно една и съща сума на еднакво празен резервоар. прибирам се и гася - след 2 часа като запаля - стрелката на горивото е значително надолу. така че, според мен си сложи още един литър над тези 5/100
Колега бачках на безиностанция една година ОМВ.
Абсолютно всички добавки които се слагат независимо за квото и да било са например на 6-8000 литра гориво да речем 1литър за бензина и около 2 за нафтата или нещо такова +/- да речем 0,5л.Тва със стрелката и на мен ми го прави и ако някои знае на какво се дължи да помага.
- nasodotcom
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- acidburn
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
gogul написа:zdravko_dimitrov1986 написа:По принцип разход се засича от пълно до празно. А като разход е нормално ми се струва, поне за този двигател.
По принцип се засича пълно -пълно,правилно е постъпил колегата.Просто направи още няколко такива засечки,виж тогава общо колко си навъртял с колко литра,примерно след около хиляда километра може да си сигурен с точност колко харчи.
много правилно

ако вкараш 1Л безнин повече на бензиностанцията разхода се променя с около 0.2Л/100км. така че трябва да си много сигурен, че 2та пъти резервоара е максимално еднакво напълнен.
разхода е приличен, но според мен зависи от много неща. примерно аз карам всяка сутрин на студена кола 15км, която загравя след първите 3км. от тези 15км половината минават в задръстване, разхода по-малко от 8Л/100км не мога да го смъкна. иначе извънградско ако карам 100-110 дава 5.5Л/100км.
на газ при 130 7,9 при 100 7,0 а смесено около 8 лятото и 9,5 зимата при това с газов инжекцион.колата е минала през бош сервиз и е направена пълна диагностика.колеги много зависи в кой град се кара автомобила и съм убеден ,че в София не може 1,4 бензин да даде под 6,5 ако не кара само по околовръсното
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
nasodotcom написа:Писал съм много подробно за стрелката...най-малкото е, че при всяко палене е малко по-надолу задължително...запалете 20 пъти на едно място и ще светне лампата даже...има софтуер, който я управлява просто, да не играе много много...
Не е задължително..
на някой табла, стрелката е на принципа на биметална пластина.. и просто се загрява.. и стрелката се измества.. това решава въпроса с инертността...

- CTaH4o
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
wili98 написа:nasodotcom написа:Писал съм много подробно за стрелката...най-малкото е, че при всяко палене е малко по-надолу задължително...запалете 20 пъти на едно място и ще светне лампата даже...има софтуер, който я управлява просто, да не играе много много...
Не е задължително..
на някой табла, стрелката е на принципа на биметална пластина.. и просто се загрява.. и стрелката се измества.. това решава въпроса с инертността...
на мен например на абсолютно празен резервоар ми се е местила леко нагоре
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”