Здравейте
Първо искам да ви поздравя за отличния форум който се направили.
Мисля че темата е актуална за сезона.
Решил съм да ползвам автоматичен превключвател от газова уредба, когато колата запали и надхвърли 1800-2000 оборота фаровете да се включват автоматично.
Това е само идея и не съм я доразвил още и затова не мога да дам конкретна схема
Нака някой ако е правил нещо подобно да сподели идеи и опит
Автоматично включване на фаровете (Как)
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Сашо Белята
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
- Двигател:
Има,и тази тема обширно е коментирана.Що не написа това което искаш в "ТЪРСЕНЕ"?
Eто виж колко е писано за това:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=27937
И най-важното е ,че има готови решения.

- mccoy
- Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
- Двигател: N22A2
BECKER написа:Има,и тази тема обширно е коментирана.Що не написа това което искаш в "ТЪРСЕНЕ"?
Не намерих достаръчно интелигентно решение на въпроса
идеята ми е да се включват фаровете доста по късно и лесно да се преминава от зимен към летен режим на работа както и да светят при изгасен двигател (ако искам)
- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
Колега първо добре дошъл.
Интелигентни решения има, има и интилигентни хора които ги измислят и реализират.
Днес току що разбрах, че има и такива които
по интилигенцията !
Не ми е ясно дали по този начин се стимулира форумното подпомагане или се избиват комплекси от рода "...ти можеш ама виж сега аз кво мога..."?
.
Направо ме хвана яд да пиша , я по добре вземи драсни едно ЛС на L&R
Интелигентни решения има, има и интилигентни хора които ги измислят и реализират.
Днес току що разбрах, че има и такива които

Не ми е ясно дали по този начин се стимулира форумното подпомагане или се избиват комплекси от рода "...ти можеш ама виж сега аз кво мога..."?

- malolitrajkata
- Автомобил:
- Двигател:
- mccoy
- Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
- Двигател: N22A2
Dobromirski написа:Колега първо добре дошъл.
Днес току що разбрах, че има и такива коитопо интилигенцията !
Не ми е ясно дали по този начин се стимулира форумното подпомагане или се избиват комплекси от рода "...ти можеш ама виж сега аз кво мога..."?.
Не исках да обидя никого не исках да кажа че някой не е интелигентен а че не ми харесва начина на превключване коментиран в горепосочената тема
закъснението което се получава е много малко и не ме устройва
Още веднъж се извинявам ако съм засегнал някого
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Колега не знам какво точно искаш да правиш, но аз по идея от тази тема си пускам фаровете с ключа за газ/бензин. Преди доста време си бях сложил релета на фаровете и сега само съм свързал "+" от газовия клапан с релето. Като запаля и мина на газ ми светват само фаровете. Габарити и осветлението на таблото не светят- мисля че не е нужно и консумацията на ток е с около 40вт по малко.
първо Добре Дошъл на колегата
второ наскоро един мой приятел си прави нещо подобно и аз съм доволен от резултатът,който се получи
доколкото разбрах от него се слага едно реле, което се свързва към "нещо си там"
на фаровете след контакт и когато включиш на контакт ти светват фаровете - за повече инфо можеш да драснеш едно ЛС на
parazita - той е въпросният колега и доколкото разбрах от него е елементарно (поне по този начин),а релето струва около 5-10лв

второ наскоро един мой приятел си прави нещо подобно и аз съм доволен от резултатът,който се получи
доколкото разбрах от него се слага едно реле, което се свързва към "нещо си там"

parazita - той е въпросният колега и доколкото разбрах от него е елементарно (поне по този начин),а релето струва около 5-10лв
Ах бре младежи, не четете.
.Всички вече знаем, че да си направим фаровете да се пускат автоматично,не е много трудно.Посъветвах колегата да прочете темата която маркирах,.......не не и не .Сега и ти-същата работа.Има удобни и не чак толкова трудни за изпълнение схеми:
Да се пускат със закъснение ;След като запалиш ;Преди да си запалил.
Даже ако се напъне малко,колегата L&R Може да ви измисли схема ,да се пускат светлините например: като си бръкнеш в носа .
Айде със здраве

Да се пускат със закъснение ;След като запалиш ;Преди да си запалил.
Даже ако се напъне малко,колегата L&R Може да ви измисли схема ,да се пускат светлините например: като си бръкнеш в носа .

BECKER тука колегата паразита иска да ти каже :
Релетата за пускане на фаровете вземат сигнал като угасне лампата за маслото /или може да се направи като се вземе сигнал от лампата на динамото/ - по този начин фаровете не се стартират автоматично и не се товари акумълатора - фаровете светват след като се запали колата,докато въртиш да запалиш не светят. сложил съм ключ /оригинален/ втори за мъгла със който мога да прекратя работата на релетата за автоматично светване на фаровете
Поздрави
Релетата за пускане на фаровете вземат сигнал като угасне лампата за маслото /или може да се направи като се вземе сигнал от лампата на динамото/ - по този начин фаровете не се стартират автоматично и не се товари акумълатора - фаровете светват след като се запали колата,докато въртиш да запалиш не светят. сложил съм ключ /оригинален/ втори за мъгла със който мога да прекратя работата на релетата за автоматично светване на фаровете
Поздрави