Превъртане на ремък
- OCTAVIA_TDI
- Автомобил:
- Двигател:
Превъртане на ремък
Има ли опасност от превъртане на ремък и близка среща на буталата с клапаните при опит за запалване с бутане или теглене??? Не съм запознат и още не съм шофиор официално та ми се налижи така да паля но ми казаха за тази опасност. Знам че с тази тема може да вляза в бисерите на форума но да си попитам.
- OCTAVIA_TDI
- Автомобил:
- Двигател:
- fidrimku
- Автомобил:
- Двигател:
Напротив-помагаш да превърти по-лесно тъй като вече коляновият вал е със някаква скорост-просто вдигаш оборотите като пуснеш съединитела(иначе без стартер като пуснеш съединитела се получава като удар)gr_kanev написа:niks76 написа:другия вариант е при бутане или дърпане да помагаш със стартера
Така не става ли по-опасно -> повече тласъци ?

- flash
- Автомобил: Golf III GT TDI
- Двигател: 1z 1994
Re: Превъртане на ремък
OCTAVIA_TDI написа:Има ли опасност от превъртане на ремък и близка среща на буталата с клапаните при опит за запалване с бутане или теглене??? Не съм запознат и още не съм шофиор официално та ми се налижи така да паля но ми казаха за тази опасност. Знам че с тази тема може да вляза в бисерите на форума но да си попитам.
Затова диезел никога не се пали с бутане

- OCTAVIA_TDI
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
OCTAVIA_TDI написа:а при мерцедесите има ли такава опасност??? Може ли веригата да превърти или няма начин ???
Не може. Обаче по-лесно се разбиват каретата на кардана. Баща ми навремето каза, че е палил Ладата доста често на скорост, когато е спряна в гаража(намира се под наклон) за да пази стартера и акумулатора(един акумулатор караше близо 10 години

Върни се в “Дизелови агрегати”