От някаде влиза вода -помогнете (Г3)

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

От някаде влиза вода -помогнете (Г3)

Мнениеот landwarrior » Сря 14 сеп 2005 13:00

значи преди 2 седмици слизам си един ден и на шофьорското място в краката е пълно с вода,почистих отворите които отпред при маркучетата за чистачките и викам сигурно се е оправило,днес преди 10 мин пак излизам замалко и гледам същия проблем ,само че продължава да се пълни,значи разгледах и видях че се стича вода някаде от под говоритела на вратата ,отворите които са на вратата си деистват и са отпушени,моля помогнете от каде може да е проблема :( :( :(

П.П шибидаха недеиства и е залепен много добре -не може да се пълни от там

Потребителски аватар
afrikalion
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот afrikalion » Сря 14 сеп 2005 13:05

да нетие развалено оплатнението на огледалото

Потребителски аватар
paro_k
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот paro_k » Сря 14 сеп 2005 13:06

Навън вали ли или само вътре? :wink:

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

110

Мнениеот landwarrior » Сря 14 сеп 2005 14:04

afrikalion написа:да нетие развалено оплатнението на огледалото
ми незнам това не съм го проверил водата се стича от някаде и влиза то4но под говоритела оба4е не мога да схвана от каде идва ,как се сваля огледалото за да се види ??

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Сря 14 сеп 2005 14:27

На предишната кола имах същия проблем,та решението е следното-зад кората по контура на ламарината на вратата е залепен материал (подобен на найлон :lol: )който не пропуска вода и достига на височина около облегалката на вратата.Целта е водата която минава през уплътнението на стъклото да не мокри кората или пък направо да не минава м/у ламарината и кората.
Та на тебе този найлон явно е скъсан под говорителя.
Това е жокера, оттук всичко е в твоите ръце,като пробата дали е свършена работата е поливане на стъклото с вода :lol: .

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

111

Мнениеот landwarrior » Сря 14 сеп 2005 14:39

FELIPE написа:На предишната кола имах същия проблем,та решението е следното-зад кората по контура на ламарината на вратата е залепен материал (подобен на найлон :lol: )който не пропуска вода и достига на височина около облегалката на вратата.Целта е водата която минава през уплътнението на стъклото да не мокри кората или пък направо да не минава м/у ламарината и кората.
Та на тебе този найлон явно е скъсан под говорителя.
Това е жокера, оттук всичко е в твоите ръце,като пробата дали е свършена работата е поливане на стъклото с вода :lol: .

ми ще го пробвам и честно казано и аз се бях замислил за този варянт че може наилона да е скъсън ,може ли някои да ми каже стъпка по стъпка как се сваля кората ( няма ел нищо освен централно)
предварително благодаря много

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

11

Мнениеот landwarrior » Сря 14 сеп 2005 15:38

колеги помогнете че утре сутрин сядам да го правя и да не счупя нещо при свалянето
:roll:

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Сря 14 сеп 2005 16:06

Сваля6 капачката на дръжката на вратата, развива6 винтоете вътре мисля че бяха два.Всичко друго е на скоби дърпаш кората и това.Само гледаи да не си я счупи6. Ако найлоната ти е скъсан ще видиш доста зор да го залепи6.аз в крайна сметка го залепих с една сребриста лепенка която е ползват за топлоизолации и стружа 10 лв.Но и с нея не става доста здраво.Аз доста пъти свалях кората но на другата предна врата.Та водата не влизаше от огледалото.то е оплатнено добре.в крайна сметка мисля че беше от мъничко отворче което се получава накрая на гуменото уплатнение на страничното стъкло.Колата винаги е под някакъв наклон, водата се стича и вътре.Направо ми беше изгнила ватата под стелката.Дупчицата напълних с силикон.От тогава нямам вода да чукам на глава щото това е ебати и мизерния проблем.
Пожелавам ти успех и по-малко нерви!!!

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

11

Мнениеот landwarrior » Сря 14 сеп 2005 16:32

ANNIHILATOR написа:Сваля6 капачката на дръжката на вратата, развива6 винтоете вътре мисля че бяха два.Всичко друго е на скоби дърпаш кората и това.Само гледаи да не си я счупи6. Ако найлоната ти е скъсан ще видиш доста зор да го залепи6.аз в крайна сметка го залепих с една сребриста лепенка която е ползват за топлоизолации и стружа 10 лв.Но и с нея не става доста здраво.Аз доста пъти свалях кората но на другата предна врата.Та водата не влизаше от огледалото.то е оплатнено добре.в крайна сметка мисля че беше от мъничко отворче което се получава накрая на гуменото уплатнение на страничното стъкло.Колата винаги е под някакъв наклон, водата се стича и вътре.Направо ми беше изгнила ватата под стелката.Дупчицата напълних с силикон.От тогава нямам вода да чукам на глава щото това е ебати и мизерния проблем.
Пожелавам ти успех и по-малко нерви!!!

отново благодаря много ,утре вечер ще ви кажа кво съм свършил :roll:

Потребителски аватар
FELIPE

Мнениеот FELIPE » Сря 14 сеп 2005 18:06

Само да добавя,че тогава направо махнах стария найлон и залепих със силикон друг.

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Чет 15 сеп 2005 7:14

Еи колега как успя със силикон и какъв, че аз къв зор видях идваше ми да потроша вратата.Аз ползвах обикновен силикон сигорно това ми е грешката.Накрая го залепих.Кажи за силикона за да не се мъча следващия път.Иначе и аз сложих нов найлон че стария сигорно е бил на фронта.

Потребителски аватар
FELIPE

Мнениеот FELIPE » Чет 15 сеп 2005 8:40

:oops: използвах думата найлон за по-кратко,всъщност беше парче от покривало на ТИР-много здраво,непромокаемо и силикона хваща супер.
Съжалявам за подвеждането :D .

Потребителски аватар
Harakiri1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Harakiri1 » Чет 15 сеп 2005 10:23

Колеги аз използвах домакинско самозалепващо се фолио(НАЙЛОН). Няма нухда нито от лепило нито от силикон или друго . Без пари е може да опитате. :?

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

qq

Мнениеот landwarrior » Чет 15 сеп 2005 17:24

edt

Последна промяна от landwarrior на Нед 23 апр 2006 1:39, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Пет 16 сеп 2005 7:23

Одвътре като свалиш триъгалното капаче има едно уплатнение като от дунапрен.Махаш го и развиваш кайките.Само си дръж огледалото че аз като го свалях ми падна и ми направи точка на лака.Добре че несвали и боята!!! :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”