Успях да върна помпата и купих друга от моргата в Светлен. Сега колата върви осезаемо повече не пуши кат преди, но май и турбо тря да сменям. Имам някакав датчик над рейката на помпата а таз дет взех няма за какво служи аджаба а и да попитам точна центровка как се прави на студен или загрят мотор
Така след няколко теста тази сутрин открих, че пак има нещо гнило. Колата в ниските обороти има страшна сила още от 1000 оборота почва да върти гуми но само до 2200 оборота от там на сетне много пушилка и никаква сила вадя маркуча на ЕГР клапана и е малко по добре поне пушилката изчезва но изчезва и силата в ниските обороти (за високите да не говорим). Турбото си надува около 0.55-0.70 бара мерено и с ЕГР и без ЕГР някакви съвети от какво може да е това А и ми направи впечетление, че клапана на турбото се мърда още на 1200 оборота ето как се държи турбото има буст само първите 3-4 секунди и край тряя да оставя газта за да падне на обороти и при следващото подаване на газ пак има буст но пак за 3-4 сек.
passat_rs написа:Днес всичко си дойде на място датчика нат ГНП-то било за управление на турбото сега турбото си функционира както трябва
Ако говориш за мембранния коректор на горивото който е в горната част на помпата да, ако е изкарано малкото маркуче колата губи мощност във високите обороти,но не той управлява турбуто а то него. В крайна сметка важното е ,че си си оправил колата.
Твоето турбо би трябвало да си е автономно , в смисъл няма управление от вън . В самото него си е вграден регулатора . На ГНП-то има датчик за налягане (мембрана) , посредством него ГНП определя колко гориво да пусне на двигателя , в зависимост колко въздух "му е отреден" от турбото в съответния момент . Ако маркучето не е закачено - колата няма да върви . А това , което си отбелязал на снимката не ми е ясно какво е . Вероятно е това , което каза колегата по-горе .
Здравейте колеги .Нов съм във форума .Имам помпи за за профилактика,смяна уплътнения,стенд .Тъкмо вчера пуснах една тема за информация на качествен специалист по ГНП-ета в близост до Разград...стана ми ясно ,че няма да е Цанко-помпата ,а този Пламен от Сливо поле как е?passat_rs оправи ли си колата? И аз съм от Разград ! А оная кондика отгоре на помпата я има често по наште печки ,в различните модификации управлява чрез вакуум (има един магнет вентил наврян зад смукателния маркуч на възд.филтър ) от вакуум помпата режими на турбото -дал да напомпи или да олаби налягането ,при друг случай пък ЕГР-клапана управлява и т.н. Гледам че има колеги казват , че на нашите машинки турбото не се управлява външно....да има и такива -само с налягане..но вече видях и няколко дето се управляват допълнително и с вакуум !А за налягането от турбото: някъде 0.65-0.80 бара трябва да е за AAZ (по памет)
За Пламен само добри отзиви. За един ден ми свалиха помпата, смениха каквото трябва монтираха та даже ми уйдисаха на акъла, пуснаха още гориво (няколко пъти ) сега оди долу горе добре а моето налягане е 1 бар.