Проблем с първа предавка - Решен !!!

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Lenks
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с първа предавка - Решен !!!

Мнениеот Lenks » Нед 05 юни 2011 14:08

Успокойх се, че не съм само аз :D То така си и мислех де... Първо си мислех, че каретата са ми заминали, но днеска минавам по един гаден път и понеже не бях включил вентилатори, радиа и се чуваше отчетливо и като сложих втора и спря чегъртането и чак тогава зацепих, че е от скоростите :D Значи е пружината за задна, ето защо понякога като я включвам изчегъртва злобно... Аз ще си карам така докато ми сдаде съединителя, а 500лв за тоя ремонт ми се вижда дяволски много, то, ако се стигне до там я продавам и с тия 500лв ще си купя направо друг Passat :D

Потребителски аватар
badov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот badov » Чет 25 авг 2011 0:42

Lenks написа:Успокойх се, че не съм само аз :D То така си и мислех де... Първо си мислех, че каретата са ми заминали, но днеска минавам по един гаден път и понеже не бях включил вентилатори, радиа и се чуваше отчетливо и като сложих втора и спря чегъртането и чак тогава зацепих, че е от скоростите :D Значи е пружината за задна, ето защо понякога като я включвам изчегъртва злобно... Аз ще си карам така докато ми сдаде съединителя, а 500лв за тоя ремонт ми се вижда дяволски много, то, ако се стигне до там я продавам и с тия 500лв ще си купя направо друг Passat :D

Какви са тея суми колега :screwy Аз за 250-300 евро във Франция ще я направя тая работа, в България искат толкова :screwy Не казвам, че хората не трябва да си ценят труда, но това са адски много пари-на мен за сваляне, качване на мотор+работа по ревизиране ми взеха 300лв :screwy

passat_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat_ » Чет 01 сеп 2011 13:45

Здравейте колеги,имам пасат б4 и имам някой проблеми за решаване.Един от тях е със скоростите -значи първа и задна влизат трудно, понякога се налага да натискам и отпускам съединителя по няколко пъти .Особенно неприятно е на първа на кръстовищата.Не е фатално но трябва да видя вариянт за справяне.Най лошото в случая е че нищо не разбирам от тея работи и ще се радвам да ми дадете савет.

bushidoz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bushidoz » Вто 06 сеп 2011 13:53

Аз имам същия проблем като на колегата преди мен. Първа влиза много трудно, с много опити. Вместо нея винаги влиза на 3-та. Дайте някакъв съвет :roll: Колата е Голф 1,6 пълна инжекция АЕК.

Потребителски аватар
nikcool
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikcool » Пон 12 сеп 2011 19:35

Омекнал претискател, свършил феродов диск това са за мен симптомите.
А колкото до голфа 1.6 това е най лошия момент защото може и да е скоростната кутия, дефект на този модел и доста плачат от кутии.

Потребителски аватар
vankataa73
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vankataa73 » Чет 15 сеп 2011 15:45

bushidoz написа:Аз имам същия проблем като на колегата преди мен. Първа влиза много трудно, с много опити. Вместо нея винаги влиза на 3-та. Дайте някакъв съвет :roll: Колата е Голф 1,6 пълна инжекция АЕК.

синхронизатори ???пробвай първо втора и от там върни на първа може и да ти е по-лесно.

krum_krumov_911
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krum_krumov_911 » Сря 31 юли 2013 13:24

Здравейте, и аз започнах свалянето на скоросите. Искам да попитам как отвивате болтовете на полуоските, при мен превъртя на един болт, като ключа оснана здрав, а се изруби самия болт. И какви гумени части се сменят след отварянето на кутията (о-пръстени, семеринги, гарнитури)?

Потребителски аватар
haga
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот haga » Сря 31 юли 2013 23:08

passat_ написа:Здравейте колеги,имам пасат б4 и имам някой проблеми за решаване.Един от тях е със скоростите -значи първа и задна влизат трудно, понякога се налага да натискам и отпускам съединителя по няколко пъти .Особенно неприятно е на първа на кръстовищата.Не е фатално но трябва да видя вариянт за справяне.Най лошото в случая е че нищо не разбирам от тея работи и ще се радвам да ми дадете савет.

Колега и аз имах твоят проблем, но след смяна на маслото и скоростната кутия всичко се оправи.
Дано съм ти полезен с инфото ми.

Върни се в “Passat”