Монтаж на SmartDRL и Търнминатор (комфорт мигачи) на голф 4

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
froodo
Автомобил:
Двигател:

Re: Монтаж на SmartDRL и Търнминатор (комфорт мигачи) на голф 4

Мнениеот froodo » Чет 26 апр 2012 17:31

колеги от къде мога да взема положителен импулс за да постигна ефекта "coming-lеаving home" с модула DRL

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Чет 26 апр 2012 18:00

froodo написа:колеги от къде мога да взема положителен импулс за да постигна ефекта "coming-lеаving home" с модула DRL

Разглабяш врата и от снопа с кабелите!Мисля че беше бяло/син,но не съм много сигурен!При мен не стана!Импулса при заключване е твърде къс)като време) да задейства функцията!На модула по спомен му трябваше импулс от около секунда!Това е ако си с фабрична аларма!Ако си с допълнително слагана мисля,че ще стане!Имаше си такъв извод!

Потребителски аватар
froodo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот froodo » Чет 26 апр 2012 18:09

k_garchev написа:
froodo написа:колеги от къде мога да взема положителен импулс за да постигна ефекта "coming-lеаving home" с модула DRL

Разглабяш врата и от снопа с кабелите!Мисля че беше бяло/син,но не съм много сигурен!При мен не стана!Импулса при заключване е твърде къс)като време) да задейства функцията!На модула по спомен му трябваше импулс от около секунда!Това е ако си с фабрична аларма!Ако си с допълнително слагана мисля,че ще стане!Имаше си такъв извод!

с фабрична съм :|

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Чет 26 апр 2012 20:45

Еми пробвай,при теб може и да стане!Не съм много сигурен,но ми се върти нещо като бяло/син или бяло/зелен кабел!Като махнеш кората слагаш мултицета и заключваш и трябва да даде,че има напрежение за около половин секунда!

Потребителски аватар
froodo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот froodo » Чет 26 апр 2012 21:22

k_garchev написа:Еми пробвай,при теб може и да стане!Не съм много сигурен,но ми се върти нещо като бяло/син или бяло/зелен кабел!Като махнеш кората слагаш мултицета и заключваш и трябва да даде,че има напрежение за около половин секунда!

мисля утре с това да се занимавам и ще споделя резултата :beer

Потребителски аватар
niki1_j
Автомобил: Golf MK IV
Двигател: ASZ
Контакти:

Мнениеот niki1_j » Чет 26 апр 2012 21:30

Ето това е начина да се удължи изкуствено иплуса от заключването/отключването:

http://hobby.neomontana-bg.com/kit170.htm

В мрежата има и други варианти, но просто този е първият, който открих.

Идеята е нещо да задържи +12В в по - дълъг период и най - лесният начин е чрез реле за време.

:)

Потребителски аватар
froodo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот froodo » Чет 03 май 2012 23:03

не ми остава време да си поиграя,ще ми трябва и реле за габаритите да вържа,реле време да намеря,и като се наканя да разглобявам ще пиша какво се е получило.а релето от халогените дали няма да ми свърши работа за габаритите :?: сега се сетих :idea: би трябвало да няма проблеми :mrgreen:

Потребителски аватар
Petyoffy
Автомобил: Passat B7
Двигател: CBBF 2012

Мнениеот Petyoffy » Сря 09 май 2012 10:06

froodo написа:не ми остава време да си поиграя,ще ми трябва и реле за габаритите да вържа,реле време да намеря,и като се наканя да разглобявам ще пиша какво се е получило.а релето от халогените дали няма да ми свърши работа за габаритите :?: сега се сетих :idea: би трябвало да няма проблеми :mrgreen:

По принцип ще ти свърши работа - 40 ампера е.
Аз съм използвал реле с повече контакти, защото габаритите са разделени на ляв и десен канал и един за интериорното осветление.

Потребителски аватар
froodo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот froodo » Чет 10 май 2012 0:33

Petyoffy написа:
froodo написа:не ми остава време да си поиграя,ще ми трябва и реле за габаритите да вържа,реле време да намеря,и като се наканя да разглобявам ще пиша какво се е получило.а релето от халогените дали няма да ми свърши работа за габаритите :?: сега се сетих :idea: би трябвало да няма проблеми :mrgreen:

По принцип ще ти свърши работа - 40 ампера е.
Аз съм използвал реле с повече контакти, защото габаритите са разделени на ляв и десен канал и един за интериорното осветление.

да колега ляв и десен канал са,но ги събирам в един контакт на релето с един мощен диод и трябва всичко да е ок. но нещо започнах да се двоумя дали да ги вързвам задните габарити,все пак ползваме дневни светлнини !!! немога да взема решение още :?

Потребителски аватар
Petyoffy
Автомобил: Passat B7
Двигател: CBBF 2012

Мнениеот Petyoffy » Пон 14 май 2012 9:18

froodo написа: да колега ляв и десен канал са,но ги събирам в един контакт на релето с един мощен диод и трябва всичко да е ок. но нещо започнах да се двоумя дали да ги вързвам задните габарити,все пак ползваме дневни светлнини !!! немога да взема решение още :?

На Пасата ги бях навързал всички, като ги бях отделил на отделни контакти на едно реле, но сега на Голфа съм вързал само предни светлини (все пак ги ползвам като "дневни"). Габаритите и интерионото осветление за сега мисля да не ги връзвам, пък времето ще покаже дали има необходимост.

Потребителски аватар
froodo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот froodo » Пон 14 май 2012 14:27

Petyoffy написа:
froodo написа: да колега ляв и десен канал са,но ги събирам в един контакт на релето с един мощен диод и трябва всичко да е ок. но нещо започнах да се двоумя дали да ги вързвам задните габарити,все пак ползваме дневни светлнини !!! немога да взема решение още :?

На Пасата ги бях навързал всички, като ги бях отделил на отделни контакти на едно реле, но сега на Голфа съм вързал само предни светлини (все пак ги ползвам като "дневни"). Габаритите и интерионото осветление за сега мисля да не ги връзвам, пък времето ще покаже дали има необходимост.

габаритите....засега ще останат off,след време може и да ги вържа все пак има опция за вкл. изк. мисля обаче някой ден си поиграя с активиране на светлините при откл.на автомобила.като цяло модула много ми хареса,върши чудесна работа :applause:

ivand911
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivand911 » Вто 12 юни 2012 10:35

темата е с техническа насоченост

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Вто 12 юни 2012 13:37

Ами това са светлини за движение през деня. :wink:
П.П.Освен всичко друго- по никакъв начин не правиш впечатление, че фаровете ти не са включени, или че караш на примерно 30% на дългите. От поне 3-4 години карам с ДРЛ и НИКОГА не са ми правили проблем за тях. Дори не са обърнали внимание на какви светлини кара.

Потребителски аватар
diavol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот diavol » Сря 27 юни 2012 21:46

Супер е и аз мисля за такъв модул :beer

YaNeV777
Автомобил: Golf 4 GTI
Двигател: AGU

Мнениеот YaNeV777 » Вто 24 юли 2012 11:46

Здравейте колеги! Много хубава тема с оглед на новия закон за светлините, който ще влезне в сила. Искам да попитам колегите, които вече имат Smard DRL дали дава някакви странични ефекти, като например проблем в електрониката на купето или нагар или пожълтяване на стъклата на фаровете и др. подобни. Благодаря предварително! 8)

Върни се в “Направи си сам!”