Монтаж на SmartDRL и Търнминатор (комфорт мигачи) на голф 4
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- froodo
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Монтаж на SmartDRL и Търнминатор (комфорт мигачи) на голф 4
колеги от къде мога да взема положителен импулс за да постигна ефекта "coming-lеаving home" с модула DRL
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
froodo написа:колеги от къде мога да взема положителен импулс за да постигна ефекта "coming-lеаving home" с модула DRL
Разглабяш врата и от снопа с кабелите!Мисля че беше бяло/син,но не съм много сигурен!При мен не стана!Импулса при заключване е твърде къс)като време) да задейства функцията!На модула по спомен му трябваше импулс от около секунда!Това е ако си с фабрична аларма!Ако си с допълнително слагана мисля,че ще стане!Имаше си такъв извод!
- froodo
- Автомобил:
- Двигател:
k_garchev написа:froodo написа:колеги от къде мога да взема положителен импулс за да постигна ефекта "coming-lеаving home" с модула DRL
Разглабяш врата и от снопа с кабелите!Мисля че беше бяло/син,но не съм много сигурен!При мен не стана!Импулса при заключване е твърде къс)като време) да задейства функцията!На модула по спомен му трябваше импулс от около секунда!Това е ако си с фабрична аларма!Ако си с допълнително слагана мисля,че ще стане!Имаше си такъв извод!
с фабрична съм

- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
Еми пробвай,при теб може и да стане!Не съм много сигурен,но ми се върти нещо като бяло/син или бяло/зелен кабел!Като махнеш кората слагаш мултицета и заключваш и трябва да даде,че има напрежение за около половин секунда!
- froodo
- Автомобил:
- Двигател:
k_garchev написа:Еми пробвай,при теб може и да стане!Не съм много сигурен,но ми се върти нещо като бяло/син или бяло/зелен кабел!Като махнеш кората слагаш мултицета и заключваш и трябва да даде,че има напрежение за около половин секунда!
мисля утре с това да се занимавам и ще споделя резултата

- niki1_j
- Автомобил: Golf MK IV
- Двигател: ASZ
- Контакти:
Ето това е начина да се удължи изкуствено иплуса от заключването/отключването:
http://hobby.neomontana-bg.com/kit170.htm
В мрежата има и други варианти, но просто този е първият, който открих.
Идеята е нещо да задържи +12В в по - дълъг период и най - лесният начин е чрез реле за време.

http://hobby.neomontana-bg.com/kit170.htm
В мрежата има и други варианти, но просто този е първият, който открих.
Идеята е нещо да задържи +12В в по - дълъг период и най - лесният начин е чрез реле за време.

- froodo
- Автомобил:
- Двигател:
не ми остава време да си поиграя,ще ми трябва и реле за габаритите да вържа,реле време да намеря,и като се наканя да разглобявам ще пиша какво се е получило.а релето от халогените дали няма да ми свърши работа за габаритите
сега се сетих
би трябвало да няма проблеми 

- Petyoffy
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CBBF 2012
froodo написа:не ми остава време да си поиграя,ще ми трябва и реле за габаритите да вържа,реле време да намеря,и като се наканя да разглобявам ще пиша какво се е получило.а релето от халогените дали няма да ми свърши работа за габарититесега се сетих
По принцип ще ти свърши работа - 40 ампера е.
Аз съм използвал реле с повече контакти, защото габаритите са разделени на ляв и десен канал и един за интериорното осветление.
- froodo
- Автомобил:
- Двигател:
Petyoffy написа:froodo написа:не ми остава време да си поиграя,ще ми трябва и реле за габаритите да вържа,реле време да намеря,и като се наканя да разглобявам ще пиша какво се е получило.а релето от халогените дали няма да ми свърши работа за габарититесега се сетих
По принцип ще ти свърши работа - 40 ампера е.
Аз съм използвал реле с повече контакти, защото габаритите са разделени на ляв и десен канал и един за интериорното осветление.
да колега ляв и десен канал са,но ги събирам в един контакт на релето с един мощен диод и трябва всичко да е ок. но нещо започнах да се двоумя дали да ги вързвам задните габарити,все пак ползваме дневни светлнини !!! немога да взема решение още

- Petyoffy
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CBBF 2012
froodo написа: да колега ляв и десен канал са,но ги събирам в един контакт на релето с един мощен диод и трябва всичко да е ок. но нещо започнах да се двоумя дали да ги вързвам задните габарити,все пак ползваме дневни светлнини !!! немога да взема решение още
На Пасата ги бях навързал всички, като ги бях отделил на отделни контакти на едно реле, но сега на Голфа съм вързал само предни светлини (все пак ги ползвам като "дневни"). Габаритите и интерионото осветление за сега мисля да не ги връзвам, пък времето ще покаже дали има необходимост.
- froodo
- Автомобил:
- Двигател:
Petyoffy написа:froodo написа: да колега ляв и десен канал са,но ги събирам в един контакт на релето с един мощен диод и трябва всичко да е ок. но нещо започнах да се двоумя дали да ги вързвам задните габарити,все пак ползваме дневни светлнини !!! немога да взема решение още
На Пасата ги бях навързал всички, като ги бях отделил на отделни контакти на едно реле, но сега на Голфа съм вързал само предни светлини (все пак ги ползвам като "дневни"). Габаритите и интерионото осветление за сега мисля да не ги връзвам, пък времето ще покаже дали има необходимост.
габаритите....засега ще останат off,след време може и да ги вържа все пак има опция за вкл. изк. мисля обаче някой ден си поиграя с активиране на светлините при откл.на автомобила.като цяло модула много ми хареса,върши чудесна работа

-
- Автомобил:
- Двигател:
темата е с техническа насоченост
- neon
- Автомобил: S3
- Двигател: BAM
Ами това са светлини за движение през деня.
П.П.Освен всичко друго- по никакъв начин не правиш впечатление, че фаровете ти не са включени, или че караш на примерно 30% на дългите. От поне 3-4 години карам с ДРЛ и НИКОГА не са ми правили проблем за тях. Дори не са обърнали внимание на какви светлини кара.

П.П.Освен всичко друго- по никакъв начин не правиш впечатление, че фаровете ти не са включени, или че караш на примерно 30% на дългите. От поне 3-4 години карам с ДРЛ и НИКОГА не са ми правили проблем за тях. Дори не са обърнали внимание на какви светлини кара.
-
- Автомобил: Golf 4 GTI
- Двигател: AGU
Здравейте колеги! Много хубава тема с оглед на новия закон за светлините, който ще влезне в сила. Искам да попитам колегите, които вече имат Smard DRL дали дава някакви странични ефекти, като например проблем в електрониката на купето или нагар или пожълтяване на стъклата на фаровете и др. подобни. Благодаря предварително!