Ако имате да се разбирате нещо, се разбирайте на друго място, не в тази или други теми. Това е последно предупреждение. Конструктивни мнения са полезни за всички.
Благодаря за клипчето. Виждам от къде е осигурен достъпа. Въпросът е може ли да се пипа ЕГР през адаптацията след това, защото видях, че стойностите са различни. И това с оборотите е интересно, значи може да се пипат минималните. При мен в момента са около 830 на празен ход.
Синхронизация на PD - лог файлове на Голф 4, Пасат Б5.5...
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Синхронизация на PD - лог файлове на Голф 4, Пасат Б5.5...
ЕГР-а не може. Оборотите могат, както се вижда от клипа от 800 до 950 и още няколко канала, за които нямам инфо.
8 канал мисля е за свещите кога да греят, като при ЕДЦ 15 но на 12 канал.
8 канал мисля е за свещите кога да греят, като при ЕДЦ 15 но на 12 канал.
- basata-user
- Автомобил: pasat b5
- Двигател: 1.8T AEB
- Контакти:
колеги интересна тема изчетох я цялата
днес пуснах колата на ваг-ком виждам че синхронизацията е добре но за дюзите не сам много сигурен кажете вие 

- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
Тази компенсация на 1 и 2 цилиндър може да не е проблем на дюза ,а може да имаш снижена компресия 

- basata-user
- Контакти:
доста варират стойностите на дюзите
май ще се ходи до Герман

- FELIPE
- Автомобил: VW Bora 2002
- Двигател: ASZ
Ако имаш излишни пари ходи...аз не виждам да е толкова зле положението.
- basata-user
- Контакти:
да сложа една добавка за почистване на дюзите и да видя дали има резултат
преди месец слагах добавка на лики моли за помпа дюза на един резервоар и изминах 1000км
но пишеше че за да има ефект трябва а се изминат 2000 км 

Излишно се филмираш, след смяната на разпледелителния вал, клапаните, реглаж на дюзите, моите показания са като твоите. С тази разлика че аз имам отклонения във 2-ри цилиндър 0.90. Колата работи перфектно, върви идеално и харчи още по-малко 
Ако до сега не си пипал вал, е хубаво да го отвориш да го видиш в какво състояние, също прегледай и повдигачите, направете един реглаж на дюзите. При мен нещата се промениха корено.
От проучването което си направих.... между 75000 - 100000 - 150000 мили Англичаните и Американците с ARL/ASZ износват вал и на някои от цилиндрите се получава абсолютно същото износване на повдигачите, както при мен. И 116-ките износвата вал, но явно ги карат по малко по форумите
На моята кола се предаде на точно 145000км, които са навъртяни лично от мен. Преди това показваше 80000км по километраж. Или общо минимум 225000км.

Ако до сега не си пипал вал, е хубаво да го отвориш да го видиш в какво състояние, също прегледай и повдигачите, направете един реглаж на дюзите. При мен нещата се промениха корено.
От проучването което си направих.... между 75000 - 100000 - 150000 мили Англичаните и Американците с ARL/ASZ износват вал и на някои от цилиндрите се получава абсолютно същото износване на повдигачите, както при мен. И 116-ките износвата вал, но явно ги карат по малко по форумите

На моята кола се предаде на точно 145000км, които са навъртяни лично от мен. Преди това показваше 80000км по километраж. Или общо минимум 225000км.
- basata-user
- Контакти:
щом и при теб положението е същото не мисля да отварям
не ми трябват неприятности 

Общо взето в момента може да си отвориш по-големи неприятности, отколкото да си решиш проблема.
Моята в момента я тъпча с добавки, за да видя дали ще мога да подобря показанията му.
Моята в момента я тъпча с добавки, за да видя дали ще мога да подобря показанията му.
Последна промяна от morfei1 на Съб 29 сеп 2012 19:39, променено общо 1 път.
- basata-user
- Контакти:
проблем нямам
разхода нормален вървежа също 

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
morfei1 написа:...реглаж на дюзите...
Което се състои във ...?
Спрямо вала.
Отгоре на самата дюза има пънче, което пънче се износва и се получава хлабина, която според мен трябва да се обере с болта, защото оттам се променя момента на впърскване, оттам цялата работа на мотора.
http://www.langleyvw.ca/tech/pd.html
малко по надолу има клипче, на което се вижда как работи PD.
Сега си представете мотор на 200000+ хиляди километра, с различни износвания в разпределителния вал, с различни износвания на въпросните пънчета, отделно различно износване-запушване в самите разпръсквачи и ред други неща
Отгоре на самата дюза има пънче, което пънче се износва и се получава хлабина, която според мен трябва да се обере с болта, защото оттам се променя момента на впърскване, оттам цялата работа на мотора.
http://www.langleyvw.ca/tech/pd.html
малко по надолу има клипче, на което се вижда как работи PD.
Сега си представете мотор на 200000+ хиляди километра, с различни износвания в разпределителния вал, с различни износвания на въпросните пънчета, отделно различно износване-запушване в самите разпръсквачи и ред други неща

- basata-user
- Контакти:
колеги синхронизацията на празен ход при температура 90% трябва да е закована на 0.0 или може малко да варира
забелязах че моята варира -1.1 до 0.0

Върни се в “Дизелови агрегати”