Повдигане на Golf III

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
tores
Автомобил:
Двигател:

Повдигане на Golf III

Мнениеот tores » Пет 09 фев 2007 23:29

порочетох поне 20 теми за това повдигане на колата и така и не разбрах някои изобщо повдигнал ли си е някак си колата. Проблема ми е че сложиш спортни пружини но ми смакнаха колата с 6см. и ми е малко ниска бих искал да е вдигна с 2-3 см. Имам идея как ще стане но бих искал да ви чуя и вас . :wink:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Re: Повдигане на Golf III

Мнениеот andro_ » Пет 09 фев 2007 23:32

tores написа:порочетох поне 20 теми за това повдигане на колата и така и не разбрах някои изобщо повдигнал ли си е някак си колата. Проблема ми е че сложиш спортни пружини но ми смакнаха колата с 6см. и ми е малко ниска бих искал да е вдигна с 2-3 см. Имам идея как ще стане но бих искал да ви чуя и вас . :wink:

Амчи то това е част от смисъла на спортното окачване - да смъкне колата.Ако искаш по-висока кола й сложи нормални пружини.

Потребителски аватар
Hertz
Автомобил: vw
Двигател:

Re: Повдигане на Golf III

Мнениеот Hertz » Пет 09 фев 2007 23:36

tores написа:порочетох поне 20 теми за това повдигане на колата и така и не разбрах някои изобщо повдигнал ли си е някак си колата. Проблема ми е че сложиш спортни пружини но ми смакнаха колата с 6см. и ми е малко ниска бих искал да е вдигна с 2-3 см. Имам идея как ще стане но бих искал да ви чуя и вас . :wink:
6-3(2)=3(4)см.
Искаш да ми кажеш че си сложил спортни процини за 3см ? Много ти е точно окото колега :wink:

tores
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tores » Пет 09 фев 2007 23:51

сложил сам спортни пружини за моя безопастност а не за да се прая на газе да ми пълзи колата и да си оставявя картера някаде.
просто тези ми изпаднаха на добра цена но ми доидоха малко ниски за наще европеиски пътища и искам да е вдигна мако ..........
Ако някои го е правил нека просто каже..........

Потребителски аватар
Hertz
Автомобил: vw
Двигател:

Мнениеот Hertz » Пет 09 фев 2007 23:53

tores написа:сложил сам спортни пружини за моя безопастност а не за да се прая на газе да ми пълзи колата и да си оставявя картера някаде.
просто тези ми изпаднаха на добра цена но ми доидоха малко ниски за наще европеиски пътища и искам да е вдигна мако ..........
Ако някои го е правил нека просто каже..........

Братми си вдигна задницата с едни гуми които се слагат между навивките на пружините. Един и педесет струва една гума, но не вярвам да издържа много. Поне той ги взе от авточастите на Сервиз Дружба , предполагам ги има само там.. :D

П.п. Незнам дали стават и за предните пружини :roll:

Потребителски аватар
rexpitbul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rexpitbul » Пет 09 фев 2007 23:58

Прегледай тези теми може да ти помогнат!!!!!!

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=36822

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=36800

Потребителски аватар
sin orel C20XE
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sin orel C20XE » Съб 10 фев 2007 0:13

Кви са тия селски работи,сложих си спортно окачване и...Ми да не си си слагал,всеки знае че колата слиза доста! :wink:

tores
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tores » Съб 10 фев 2007 0:27

sin orel C20XE написа:Кви са тия селски работи,сложих си спортно окачване и...Ми да не си си слагал,всеки знае че колата слиза доста! :wink:

:D :D :D Прав си ама кво-прайш нали сме си в България.

Потребителски аватар
stas123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stas123 » Съб 10 фев 2007 12:24

тези гуми за които споменаваш ги има навсякаде и искарват около 1 година и се скапват в момента сам с такива по две на пружина и сам много доволен аз сам с нормални пружини та на тези спортните не знам ще можеш ли да ги резтегнеш за да сложиш подложките

Потребителски аватар
tsok
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tsok » Съб 10 фев 2007 16:12

Колега ,капачката на която лежи пружината на амортесьора се избива.Точно там между капачката и законтрянето на стеблото на амортесьора, слагаш метална втулка с височината с която искаш да повдигнеш колата.Изпробвано е и според мен това е наи добрия начин.

Потребителски аватар
sin orel C20XE
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sin orel C20XE » Съб 10 фев 2007 21:04

tores написа:
sin orel C20XE написа:Кви са тия селски работи,сложих си спортно окачване и...Ми да не си си слагал,всеки знае че колата слиза доста! :wink:

:D :D :D Прав си ама кво-прайш нали сме си в България.

Така си е:"Хем сърби,хем боли,хем драго ми е!"
За това говориш,нали? :wink:

tores
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tores » Нед 11 фев 2007 23:32

tsok написа:Колега ,капачката на която лежи пружината на амортесьора се избива.Точно там между капачката и законтрянето на стеблото на амортесьора, слагаш метална втулка с височината с която искаш да повдигнеш колата.Изпробвано е и според мен това е наи добрия начин.

и аз така си мислех да направя. мерси

Потребителски аватар
bulaki
Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bulaki » Пон 12 фев 2007 16:19

тия гумените тампони повдигат задницата без проблем,аз на моя голф си ги преместих от пасата и нямам никакви проблеми.
Относно колко издържат:на пасата ги карах 3 години,а преди това един колега ги кара 1 година и още са здрави,стружат 1.50 и ги има във всички магазини за ЛАДА.А относно това как ще ги вкараш на спортните пружини...не мога да ти помогна,може би със сваляне на пружините,щото и без това на обикновените трудно се слагат

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”